Daisy Heyer
Daisy Heyer | LinkedIn Nieuws 9 nov 2017 / 16:40 uur

Man smijt hond van pier in ijskoud water

Een stel vreselijke foto’s gaan in Engeland rond om ervoor te zorgen dat enkele dierenmishandelaars worden gevonden. Het gaat om foto’s van een man die zijn hond meerdere malen in de woeste en ijskoude zee gooit, er vervolgens weer uittrekt en het ritueel herhaalt. De hond zou doodsbang zijn geweest.

Het zou gaan om een windhond. De Engelse dierenbescherming onderzoekt de zaak nu. Naar verluidt gaat het namelijk niet om één, maar om meerdere mannen die zich schuldig hebben gemaakt aan dierenmishandeling.

Sterke golven

Volgens getuigen liepen er op het moment van het incident drie mannen met negen gemuilkorfde windhonden langs de pier in Hartlepool, Durham. Een getuige, die op dat moment met zijn kinderen was, zegt tegen Metro UK: „Ze werden uitgelaten tot het einde van de pier en daar zonder pardon in het water gesmeten vanaf grote hoogte. Daarna werden ze weer vanuit het water omhoog getakeld. De golven waren behoorlijk sterk en ik was bang dat ze door de sterke golven tegen de pier gesmeten zouden worden.”

Volgens de man leek het erop dat de beesten een voor een in het water werden gegooid. Verschillende dierenorganisaties zijn woest over het voorval. De dierenbescherming vraagt iedereen die iets gezien heeft van het schrijnende incident zich te melden, zodat de daders gepakt kunnen worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Man smijt hond van pier in ijskoud water
Sluiten