Cassandra Oostrom
Cassandra Oostrom Buitenland 5 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Hond eet 4000 dollar aan cash van baasjes op

Een Amerikaans stel uit de staat Pennsylvania had 4000 dollar cash klaargelegd voor een aannemer na de installatie van een hek. Maar tot teleurstelling van de aannemer belandde het geld niet in zijn handen, maar in de mond van de hond van de eigenaren van het huis.

Clayton en Carrie Law moeten volgens diverse Amerikaanse media de uitwerpselen en het braaksel van de hond doorzoeken om de verscheurde briefjes cash bij elkaar te kunnen rapen.

4000 dollar in cash

Het hele drama gebeurde begin december, toen Clayton 4000 dollar opnam van de gezamenlijke spaarrekening. Hij en zijn vrouw hadden namelijk een hek laten installeren bij hun huis en de desbetreffende aannemer wilde in cash betaald worden. Eenmaal thuis legde Clayton het geld tijdelijk op de keukentafel, met de bedoeling het daarna veilig op te bergen. Maar die kans kreeg hij niet.

Cecil, de 7-jarige familiehond, vond de envelop met contanten namelijk nog voordat Clayton het kon opbergen. Toen Clayton weer de keuken binnenliep, vond hij namelijk zijn hond met overal om hem heen verscheurde dollarbriefjes. „Plotseling schreeuwde Clayton naar me: ‘Cecil is 4000 dollar aan het eten!’”, vertelt Carrie in een interview met de Pittsburgh City Paper.

Volgens de eigenaren is Cecil een „bijzondere en maffe jongen”. „Hij is heel bijzonder – je zou een steak op tafel kunnen leggen, en hij zou hem niet aanraken omdat voedsel hem niet boeit”, vertelt Carrie tegen de Washington Post. „Maar blijkbaar boeit cash geld hem wel.”

Zoektocht

Terwijl Cecil een hoognodig dutje deed na zijn avontuur, belde het koppel direct de dierenarts om te vragen of de hond enige medische behandeling nodig had. Gelukkig was dit niet het geval: het koppel moest alleen Cecil thuis in de gaten houden.

Maar met een gezonde hond was er nog geen einde aan alle problemen. De 4000 dollar was immers verscheurd en weg. Voor Clayton en Carrie begon daarom een bijzonder vieze zoektocht. Door de uitwerpselen en het braaksel van Cecil.

Uiteindelijk lukte het de twee om alles weer bij elkaar te rapen en vervolgens de briefjes aan elkaar te plakken. Gelukkig voor Clayton en Carrie kon de bank er wel om lachen. En nog beter: de bank accepteerde de meeste briefjes. Alleen 450 dollar bleek niet meer terug te halen.

Amy Rose klaar met twijfels van Saul in Winter Vol Liefde: ‘Ga lekker voor mij’

Politie onderzoekt mogelijke ontvoering in Purmerend

Rotterdamse vrouw ontvangt per ongeluk honderden euro’s aan cash

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties