Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Opvallend 23 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Loodgieter vindt mysterieuze stapel botten: ’Van een kat of misschien wel een kind?’

Een loodgieter in de Engelse stad Plymouth heeft onlangs een behoorlijk angstaanjagende ontdekking gedaan. Tijdens het renoveren van een badkamer kwam hij namelijk iets opmerkelijks tegen: onder de fundering van het huis lagen meer dan twintig vreemde botten. De loodgieter deelde er een video van op TikTok, die inmiddels al meer dan 1,6 miljoen keer is bekeken.

Het had een routineklus moeten worden voor de 36-jarige Jonathan Betts. Maar de dag kreeg een andere wending nadat hij de wc en de vloer had verwijderd. „De vloer en de balken eronder waren verrot, dus ik moest een stuk uitgraven.”

Dode kat of misschien zelfs een kind

Al snel komt Betts de eerste stukjes bot tegen en hij besluit zijn lugubere vondst te filmen. „Dus ik ben hier aan het graven en ik vind plotseling allemaal vreemde stukjes. We dachten dat we een dode kat of misschien wel een kind aan het opgraven waren”, klinkt het.

@beansfromacan

Can anyone tell me if this is human or animal? 🤷‍♂️ #tradesman #plumber #bathroom #underground #grave #devon #deftones

♬ original sound – Jonathan David Betts

Botten blijken afkomstig van varkens

„Zoals je je misschien kunt voorstellen begon ik aardig wat stress te krijgen, vooral toen ik een kaakbot met tanden vond”, vertelt Betts aan People Magazine. Hij besluit het internet in te schakelen en al snel bleek dat zijn vondst niet zo sinister was als hij in eerste instantie dacht. Het blijkt namelijk te gaan om botten van varkens.

Ook lichtte hij de eigenaren van het 200-jaar oude huis in. Die wisten hem te vertellen dat er vroeger een varkensboerderij en een slachterij tegenover het huis stond. „Gelukkig waren het geen botten van mensen”, zegt Betts opgelucht. „Maar ik kan wel zeggen dat ik niet iedere dag een stapel botten opgraaf op mijn werk.”

Boze geesten verjagen

De eigenaren van het huis hebben Betts gevraagd de botten weer opnieuw te begraven nadat ze ontdekt hadden dat ze niet voor niets onder hun huis begraven lagen. Vroeger begroeven mensen de botten namelijk om boze geesten te verjagen.

Passagier ontdekt ontbrekende bouten in vleugel van vliegtuig, vlucht geannuleerd

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties