Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Films & series 30 sep 2021

James Bond eindelijk te zien: dit zijn de meest bijzondere momenten van 007

Bijna twee jaar langer dan de bedoeling was hebben we moeten wachten op de nieuwste James Bond-film. No Time To Die is vandaag eindelijk voor het grote publiek in de bioscoop te zien. In ons land waren tot vanmorgen meteen al 130.000 kaartjes besteld.

Prima reden om de beste 007-momenten ooit op een rijtje te zetten.

Deze nieuwste film heeft ook zonder de pandemie al wat problemen ondervonden. De regisseur besloot te stoppen met het project, waardoor No Time To Die niet in december 2019 uitgebracht zou worden, maar werd verschoven naar april 2020. Al in maart hebben de makers besloten de release een half jaartje te verschuiven, in de hoop dan wel volle zalen te kunnen trekken.

Première No Time To Die weer verschoven

Ook dat bleek niet mogelijk, waardoor de release nog een keer is verplaatst. En nu is het eindelijk zover: we kunnen genieten van grootse stunts, goed gespeelde bad guys’, een nieuwe collega voor onze favoriete geheim agent en de aller-aller-allerlaatste keer Daniel Craig als James Bond. Daar zullen we van genieten ook: de film duurt maar liefst twee uur en 43 minuten.

No Time To Die is de vijfde en laatste film van Craig en de 25e in de reeks officiële Bond-films. Hoog tijd om de meest bijzondere momenten van de geheim agent op een rij te zetten.

Yes! De video die bij Billie Eilish’ Bond-soundtrack hoort is uit

Bond vecht met haaien

In Thunderball (1965) moet Sean Connery als James Bond het opnemen tegen niet alleen de slechterik, eerst moet hij een stel haaien verslaan. In een zwembad dat afgesloten wordt. Gelukkig hoeft de geheim agent zijn adem niet eindeloos in te houden: dankzij een apparaat van Q kan hij gewoon doorademen onder water.

Het filmen was trouwens minstens net zo spannend voor Connery, die de scene niet wilde doen zonder plexiglas tussen hem en de haai. De regie was ‘m alleen vergeten te vertellen dat er niet genoeg plexiglas was, waardoor de haai alsnog in de buurt van de acteur wist te komen. Zowel Connery als als Bond hebben weten te ontspannen aan de haai.

James Bond verdwaalt in een fun house

Als geheim agent kom je wel eens terecht op bijzondere plekken en weet je de weg niet altijd te vinden. Vooral in een fun house, een soort spookhuis, is dat nogal eens een uitdaging. In The Man with the Golden Gun moet Roger Moore als Bond zijn tegenstander verslaan in zo’n spookhuis. En aangezien alles constant verandert, is dat best een uitdaging. Bekijk hier de scène.

Sprong van een stuwdam

De stunts in de nieuwste James Bond-film zijn spectaculair, maar een flinke spring wagen, durven de makers al jaren. Zo springt Pierce Brosnan in Golden Eye van een flink hoge stuwdam om het toiletbezoek van een Rus bruut te verstoren.

Bond breekt de vierde muur

Een dingetje voor de filmfans: in On Her Majesty’s Secret Service doet George Lazenby iets heel subtiels: hij breekt de vierde muur. Terwijl hij „This never happened to the other fella“, zegt, kijkt hij stiekem even in de camera. In de filmwereld heet dit ‘de vierde muur doorbreken’.

Fans van House of Cards kennen deze truc ongetwijfeld: in die serie kijkt Kevin Spacey voortdurend in de camera terwijl hij de kijkers stiekem op de hoogte brengt van wat er gaande is. Voor James Bond is dit een stuk minder gebruikelijk, en daarom extra opvallend. Of eigenlijk onopvallend.

Ontmoeting met Blofeld

De eerste ontmoeting met Bond’s aartsvijand Blofeld kan natuurlijk niet ontbreken. Blofeld komt regelmatig terug in de films en is onder andere herkenbaar aan zijn kat. In You Only Live Twice staat Bond voor het eerst oog in oog met de superschurk.

Bond. James Bond.

Het meest iconische moment uit de hele Bond-reeks mag natuurlijk niet ontbreken. De eerste keer dat de geheim agent zich voorstelt als Bond. James Bond.

Dit zijn de eerste reacties op de James Bond-film No Time To Die: zitvlees nodig

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
James Bond eindelijk te zien: dit zijn de meest bijzondere momenten van 007
Sluiten