Erik Jonk
Erik Jonk Films & series 29 sep 2021

Dit zijn de eerste reacties op de James Bond-film No Time To Die: zitvlees nodig

Na zo ongeveer de complete corona-periode wachten, is de nieuwe James Bond morgen eíndelijk daar. Enkele journalisten zagen No Time To Die al, dus de eerste meningen druppelen binnen. Wat vinden zij van de 25e Bond?

De eerste voorstellingen van No Time To Die zijn in Nederland meteen na middernacht. Bioscopen hebben er een echt James Bond-tijdstip van gemaakt, namelijk om 0.07 uur. Distributeur Universal liet vrijdag weten dat er tot dan toe 50.000 kaarten zijn verkocht voor de nieuwe James Bond. De film werd talloze malen uitgesteld. Eerst door productieproblemen en daarna door corona. Maar nu is hij eindelijk daar. Wat we tot nu toe zagen is de trailer en de clip – vorig jaar oktober – van de soundtrack van Billie Eilish.

Eerste recensies nieuwe James Bond

De eerste recensies van No Time To Die zijn overwegend gematigd positief. De film beleefde gisteravond de wereldpremière in Londen. Tegelijkertijd werd het James Bond-avontuur op een aantal andere plekken in de wereld vertoond, waaronder in Amsterdam. Een handvol journalisten was bij deze premières aanwezig. De eerste recensies druppelden vanmorgen binnen. De reguliere Nederlandse persvoorstelling is vandaag.

Veel Britse media die de film al mochten zien, zijn zeer enthousiast. „No Time To Die doet precies wat de film moet doen”, schrijft de recensent van BBC. „De periode van Daniel Craig (hij speelt James Bond voor het laatst, red.) wordt met enorm veel ambitie en aplomb afgerond. Ondertussen slaagt de film erin om elementen uit elk vorige deel te nemen en deze heel knap samen te voegen.” The Irish Times spreekt van „een bevredigend afscheid van de – in jaren – langst regerende Bond tot nu toe”.

Zitvlees nodig voor langste James Bond ooit

Ook de Londen Evening Standard heeft genoten. „Regisseur Cary Fukunaga is de eerste Amerikaanse Bond-regisseur in de geschiedenis en hij heeft zichtbaar plezier gehad met het maken van de film”, aldus de criticus. De bijdragen van Fleabag-scenarist Phoebe Waller-Bridge aan het script worden geprezen: „Alle komische hoogtepunten komen vermoedelijk uit haar laptop.”

Er klinkt echter ook kritiek. De meeste recensies stellen dat de film met 163 minuten – de langste Bond in de geschiedenis – gaat slepen. Daar hebben we dus heel wat zitvlees voor nodig. De film is „echt te lang en bij vlagen regelrecht saai”, oordeelt NRC. „Humor is ook bij zijn vijfde Bondfilm wederom niet het sterkste punt van Craig.” Dat ondervond onze eigen Eva Jinek trouwens ook, tijdens een ongemakkelijk interview. Veel lof heeft NRC vooral voor actrice Ana de Amas, die een CIA-agent speelt die botst met James Bond: „Jammer dat ze maar zo kort in de film meedoet.”

Jamaica trots op set No Time To Die

Jamaica speelt een belangrijke rol als set van No Time To Die. Zijn de journalisten wisselend positief en negatief over de nieuwe James Bond, op Jamaica is het vooral feest. Jamaica Tourist Board heeft daarom vandaag ‘beelden van achter de schermen’ gedeeld. Er komen zelfs ministers aan het woord.

Jamaica is de geboorteplaats van 007, waar Ian Fleming de Bond-romans bedacht en schreef. Het eiland verscheen ook in de eerste James Bond-film, Dr. No (1962), evenals in Live And Let Die (1973).

Ongemakkelijk interview Eva Jinek met Bond-acteur is inkoppertje voor LuckyTV

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dit zijn de eerste reacties op de James Bond-film No Time To Die: zitvlees nodig
Sluiten