Meike van Zandvoort
Meike van Zandvoort Films & series 30 sep 2021
Leestijd: 4 minuten

Ronnie Flex open over zijn leven in nieuwe realityserie: ‘Sleutel naar geluk is simpeler dan je denkt’

Iets meer dan een maand geleden dropte Ronnie Flex (29) zijn langverwachte, vierde album: Altijd Samen. De zanger, rapper en producer kwam na vier jaar uit zijn writers block en begon zich weer te focussen op dat wat hij écht belangrijk vindt: een goede vader zijn voor zijn dochter en muziek maken omdat hij dat leuk vindt. Metro spreekt met hem over deze periode in zijn leven: „Het voelt als een wedergeboorte.”

In The Butcher Social Club in Amsterdam vertelt Ronnie, terwijl hij af en toe een slokje neemt van zijn cappuccino, over dit seizoen van zijn leven en hoe hij hier drie jaar geleden misschien wel op had gehoopt, maar nooit had verwacht dat het zo zou lopen. „Ik heb het wel altijd zo gewild. Een gezin, stabiliteit, balans”, vertelt Ronell Plasschaert, zoals de rapper echt heet. „Maar ik ben nooit echt bezig met de toekomst. Ik leef van dag tot dag.”

Realityserie Ronnie Flex: Voor Altijd Samen

En zo komt vandaag dus ook zijn nieuwe realityserie op Videoland. In de achtdelige serie kijken we mee naar hoe Ronnie de laatste loodjes legt voor zijn album, zijn we bij de release party en volgen we hem in zijn rol als vader voor zijn dochtertje Nori. De liefde voor zijn dochter komt terug in zijn album en zo ook in de serie. „Tijd spenderen met haar is me meer waard dan alles waar ik zo hard voor heb gewerkt”, zegt de rapper. „De sleutel naar geluk is dan eigenlijk toch wel simpeler dan je denkt.”

Ronnie Flex, realityserie, Videoland, Voor Altijd Samen
Ronnie Flex met Nori. Bron: Videoland

Na vier albums en „ontelbare singles” komt Ronnie in een writers block terecht. Dat die weg naar geluk uiteindelijk zo simpel is, weet hij dan nog niet. „Ik denk in eerste instantie dat ik door het succes, het vele optreden en het harde werken een beetje m’n mojo was kwijt geraakt.” Zijn plezier in het maken van muziek was weg, iets wat volgens hem iedereen weleens heeft. „Alleen dat duurt dan meestal vier maanden, bij mij duurde dat vier jaar”, lacht hij.

Maar begin dit jaar wist Ronnie Flex zijn passie terug te vinden. Hoe? „Door elke dag hard te werken en niet op te geven.” Hij denkt even na: „De aanhouder wint. Dat is het.” Nu zijn album is uitgebracht, heeft de zanger het gevoel alsof hij opnieuw kan beginnen: de druk van de afgelopen vier jaar is er af. „Vanaf nu kan ik weer gewoon denken zoals ik dacht bij mijn eerste album. Niet genre gebonden, niet op zoek naar iets, gewoon maken wat ik leuk vind.”

Revanche op docu

Hoelang de weg naar dat punt voor hem is geweest, hebben we een klein beetje kunnen zien in de documentaire De vlucht van Ronnie, die vorig jaar maart door 2doc is uitgebracht. Daarin zien we hoe hij worstelt met de druk van het nieuwe album en een wietverslaving – iets dat hij tot twee maanden geleden niet graag terug zag. Wanneer Ronnie de docu nu ziet, kijkt hij er heel anders naar. „Ik ben nu zelfs bijna een beetje trots op mezelf, dat ik van daar naar hier ben gekomen.”

De realityserie die morgen verschijnt zou je dus kunnen zien als een soort revanche op de eerdere docu. „Het gaat gewoon lekker nu en ik zou dat ook graag een keertje op beeld willen hebben. Dat wil ik delen.” Vooral voor zijn tweede dochtertje, waar hij met zijn vriendin Demi de Boer in verwachting van is, maakt hij deze serie: „Zodat ik over tien jaar, of twintig jaar, samen met m’n dochters terug kan kijken naar hoe ons leven toen was.”

Altijd Samen met zijn dochters

Als Ronnie met zijn vrienden in de studio is om te luisteren naar zijn nieuwe album Altijd Samen, zie je hoeveel ontlading en opluchting zijn muziek hem brengt. Maar komt hij thuis, dan gaat zijn aandacht volledig naar zijn gezin, naar spelen met Nori. „Ik ben wel haar vader, maar we zijn ook echt matties gewoon”, vertelt hij trots. Dat is hoe hij vooral hoopt dat kijkers over hem denken na het zien van de serie: „Ik hoop dat mensen zien dat ik een goede vader ben. Dat is het belangrijkste.”

Zijn „rocksterrenleven” gaat hij vanaf nu dus moeten combineren met het vaderschap. Dat betekent volgens hem meer discipline, minder lang blijven hangen bij optredens en minder drankjes. Maar niets minder van zijn oude muziek: „Zelfs als ik zestig jaar oud ben treed ik nog op met Drank & Drugs, als ik een nostalgisch optreden moet doen voor andere bejaarden”, hij lacht bij het idee. „Honderd procent.”

Leuk om daar alvast naar uit te kijken, en wie weet wordt daar ook weer een serie van gemaakt, maar voor nu ligt de focus op zijn dochters. Want wie ze ook willen zijn, wie ze ook willen worden, op wie ze ook verliefd worden, dat maakt volgens Ronnie allemaal niets uit. „Zolang ze maar gelukkig zijn en zolang we maar goed contact kunnen houden met elkaar. Voor altijd.”

Ronnie: Voor Altijd Samen is vanaf vandaag (30 september) elke week te zien op Videoland.

Kim-Lian spreekt luisterboek voor tieners in: ‘Je gaat van de personages houden, het raakte me’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ronnie Flex open over zijn leven in nieuwe realityserie: ‘Sleutel naar geluk is simpeler dan je denkt’
Sluiten