Cassandra Oostrom
Cassandra Oostrom Entertainment 16 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Akwasi ‘beetje perplex’ na steun van koning Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander heeft omroepbaas en rapper Akwasi vanochtend een hart onder de riem gestoken tijdens de nieuwjaarsreceptie in het Koninklijk Paleis in Amsterdam. Op Instagram laat hij weten een beetje verrast te zijn door dat moment.

„Waarde uwe majesteit de koning, u zag het goed. Ik stond bij onze eerste ontmoeting inderdaad een beetje perplex. Uw advies en het hart onder de riem die u mij toestak brachten mij in eerste instantie heel eventjes tot een overvolle bek vol tanden”, schrijft Akwasi. „Dat voelde bizar en bijzonder tegelijkertijd.”

Akwasi dankt de koning

Op Instagram bedankt Akwasi de koning verder voor de „uitnodiging, de warme ontvangst en het geheugensteuntje dat ik vooral zo door moet gaan”. „Ik wist niet dat ik dat ook nodig had”, vervolgt de rapper zijn bericht.

„Proost op het nieuwe jaar, op het hebben van moed, op het ombuigen van allerlei soorten ellende, niet omdat het kan, maar omdat het moet. Proost op ons gesprek en op het feit dat niet ieder moment een foto hoeft te zijn. Natuurlijk nog een proost op de liefde en proost op wat haat, proost op de verandering, vroeg… of laat.”

De Slimste Mens

De rapper maakt niet bekend waar hij het precies over gehad heeft met de koning. Journalisten zijn niet welkom bij de nieuwjaarsreceptie in het Koninklijk Paleis. Wel kreeg Akwasi, en de baas van Omroep ZWART, vorige week te maken met veel negatieve en racistische reacties naar aanleiding van zijn deelname aan de KRO-NCRV-kennisquiz De Slimste Mens.

KRO-NCRV liet vorige week ook weten per direct te stoppen met X. Aanleiding daarvoor waren de ‘aanhoudende, veelal anonieme, haatdragende en ronduit racistische uitingen die op X worden gedaan’, liet de omroep weten. Ook oud-winnaars van het kennisprogramma maakten een statement tegen racisme naar aanleiding van de reacties die Akwasi kreeg.

Lachende baby uit Teletubbies bevallen van eigen baby: ‘Een hele week met jou’

Sigrid ten einde raak in Help Mijn Man is Klusser: ‘Overal vliegen en spinnen’

Good old Ome Willem doet in Op1 ‘deze vuist’ met prins Constantijn: ‘Hij was soms strontvervelend’

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties