Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Entertainment 30 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Mia Nicolai en Dion Cooper vol goede moed naar Songfestival in Liverpool

Mia Nicolai en Dion Cooper stappen vandaag vol goede moed in het vliegtuig naar Liverpool, waar het Songfestival deze maand plaatsvindt. Met hun optreden van afgelopen vrijdag in de talkshow Khalid & Sophie, waarin het duo een aangepaste versie van het lied bracht, kwam er een einde aan een aantal turbulente weken. Er is een last van hun schouders gevallen en hun zelf vertrouwen heeft een boost gekregen, zo verklaarden ze voor vertrek vanaf Schiphol.

„Het is verlichtend”, zei Nicolai. „We staan hier met een gevoel van geluk, zelfvertrouwen en gezonde spanning”, vulde Cooper aan. Hij is blij met het optreden van afgelopen vrijdag, waarin het duo kon laten zien dat ze de afgelopen weken hard hebben gewerkt. „Dat is een soort last die van je schouders valt en een soort ontspanning die je meeneemt naar het Songfestival.”

Worsteling met inzending voor Songfestival

Aan tafel bij Khalid & Sophie vertelden Nicolai en Cooper dat ze de afgelopen weken flink geworsteld hebben met hun eigen inzending, Burning Daylight. Het liedje bleek te moeilijk, zo ontdekte het duo na een valse start tijdens de preparty’s in Madrid en Amsterdam. De vocale uitglijders leverden vooral online soms harde commentaren op waar de zanger en zangeres flink onder te lijden hadden.

Nu zijn ze er naar eigen zeggen juist blij om. „Het was nodig”, stelt Cooper. „Anders waren we er misschien niet achter gekomen dat er in de kern iets niet klopte. Nadat het mis was gegaan, hadden we met het hele team zoiets van: ‘Oké, nu moeten we kijken wat er aan de hand is’. En we hebben dat recht kunnen zetten voor onszelf. Dat is echt zo’n fijne ontlading.”

Zing zoals je bent

Volgende week zingt het duo Burning Daylight op het Eurovisie Songfestival in Liverpool in een voor hen eenvoudigere versie, die anderhalve noot hoger is dan het origineel. Producer en hitschrijver Gordon Groothedde kwam met die oplossing. Hij gaf het duo ook nog een goede tip mee. „Hij zei: ‘Zing zoals je bent en niet zoals je denkt dat je moet zijn’”, vertelde Nicolai. „Dat is iets dat ik heel groot op m’n arm wil laten tatoeëren en voor altijd met me mee wil dragen.”

Morgen staan Nicolai en Cooper voor het eerst op het podium in de Liverpool Arena. Ze krijgen dan traditiegetrouw een half uur de tijd om hun lied te oefenen op het songfestivaltoneel. Woensdag staat een tweede repetitie op het programma. De eerste halve finale waarin Nicolai en Cooper een finaleticket proberen te bemachtigen is op 9 mei.

Kans op songfestivalsucces slinkt: Mia Nicolai en Dion Cooper dalen bij bookmakers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.