Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 1 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Danny de Munk sneert naar Waylon: ‘Ik wijt vreemdgaan niet aan demonen in mijn hoofd’

Danny de Munk neemt zijn verantwoordelijkheid voor het vreemdgaan „als een man” en wil niet met excuses komen over „demonen in mijn hoofd”. Dat schrijft de 52-jarige acteur vandaag in een verklaring, gedeeld door zijn advocaat Royce de Vries op Twitter.

De Munk verwijst daarmee naar het vreemdgaan van Waylon, dat vorige maand aan het licht kwam. Die zei toen dat hij hulp ging zoeken „voor de demonen” in zijn hoofd.

Aangifte tegen De Munk wegens verkrachting

Gisteravond reageerde De Munk in RTL Boulevard op een aangifte die tegen hem is gedaan wegens verkrachting. De Munk zei onder meer dat hij geen seks heeft gehad met de vrouw, maar dat ze slechts hebben gezoend en elkaar hebben „opgehitst”. Wel gaf de geëmotioneerde De Munk toe meermaals te zijn vreemdgegaan. Hij zei daarover: „Ik dacht met mijn lul en niet met mijn hoofd, maar ik ben een man hè?”, waarop het gesprek werd weggesneden naar een ander shot. Daardoor ontbreekt zijn verdere toelichting, aldus De Munk.

‘Mijn toelichting ontbreekt’

De acteur benadrukt dat hij niet wil goedpraten wat er is gebeurd. „Doordat niet het hele interview is uitgezonden, ontbreekt mijn toelichting hierop, namelijk: dat ik mijn verantwoordelijkheid hiervoor neem ‘als een man’ en dat ik niet met excuses wil komen over ‘demonen in mijn hoofd'”, schrijft hij. „Hierdoor heeft de kijker dit mogelijk verkeerd begrepen. Ik had daarom toch even de behoefte om dit uit te leggen.”

Onlangs werd bekend dat een vrouw aangifte van verkrachting heeft gedaan tegen De Munk. Het vermeende slachtoffer zou zo’n vijftien jaar geleden nauw met hem hebben samengewerkt bij de musical Ciske de Rat. In april berichtte roddelvlogger Yvonne Coldeweijer over talloze meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat heeft De Munk altijd ontkend. In het interview vertelde hij dat hij in zijn leven meermaals toegegeven heeft aan seksuele lusten. „Ik dacht niet met mijn hoofd. Als ik overspel heb gepleegd, was dat met wederzijdse instemming.” Zijn advocaat Royce de Vries liet weten dat De Munk een tegenaangifte gaat doen.

Kim Feenstra openhartig over traumatische jeugd: ‘Wat heb ik niet meegemaakt?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Danny de Munk sneert naar Waylon: ‘Ik wijt vreemdgaan niet aan demonen in mijn hoofd’
Sluiten