Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 17 jan 2022
Leestijd: 4 minuten

‘Pure smaad’ of beerput open? Albert Verlinde beschuldigt ook Humberto Tan van wangedrag

De beerput in bekend Nederland is open en gaat voorlopig nog niet dicht. Marco Borsato, The Voice en allerlei bekende mensen die met de vinger naar een ander wijzen. Presentator Albert Verlinde dropt wederom een bommetje. Hij beschuldigt nu Humberto Tan van grensoverschrijdend gedrag. Tan zelf ontkent die aantijgingen en noemt het „smaad”.

De beschuldigingen richting Marco Borsato over het vermeende seksueel misbruik, lijken nog van gisteren. Maar klaarblijkelijk parkeren we dat nieuws even en volgen alweer nieuwe verdenkingen. Afgelopen weekend lag talentenjacht The Voice of Holland onder vuur. Met beschuldigingen over grensoverschrijdend gedrag van onder meer Ali B en bandleider Jeroen Rietbergen, de partner van Linda de Mol. Rietbergen heeft inmiddels bekend. Aankomende donderdag verschijnt hierover een reportage op het kanaal van het online programma BOOS, van presentator Tim Hofman.

Gisteren werd bekend dat Ali B, die zelf alle beschuldigingen ontkent, een grote rol speelt in de reportage van Hofman. Ali B, Rietbergen en Marco Borsato worden in de uitzending niet gespaard. Tegen Ali B is aangifte gedaan.

Na The Voice of Holland nu Humberto Tan

Daarna volgde een stroom aan BN’ers die hier wel, of niet, van af wisten en van zich lieten horen. Zangeres en jurylid Anouk stapt op bij The Voice, presentatrice Chantal Janzen haalde uit naar het programma en jurylid Waylon en oud-presentatrice Wendy van Dijk wisten niks af van de situatie achter de schermen van het programma.

Kortom: een heksenketel in showbizzland. Maar het blijkt daar niet bij te stoppen. Gisteravond dropte roddeldeskundige Albert Verlinde weer een bom aan tafel bij Shownieuws. Dit keer hangt hij presentator Humberto Tan aan de hoogste boom. Volgens Verlinde ging Tan rond 2015 en 2016 te ver achter de schermen van RTL Late Night. 

Albert Verlinde beschuldigt Tan

„Het is binnen RTL, en we hebben het verhaal Dionne Stax meegemaakt, ook wel bekend dat Humberto de neiging had om vrouwen die leuk waren, om daar contact mee te zoeken na de uitzending”, zegt Verlinde. „Waarom vertel ik dat nou? Niet om Humberto te naaien. Maar omdat ik weet dat er mensen bij het programma weg zijn gegaan die zeiden: ‘Het lijkt wel of ik hier meer een datingshow zit te produceren dan een talkshow.’”

Cultuur bij RTL

Het wangedrag van Tan zou in dezelfde periode zijn geweest als de misstappen van Rietbergen bij The Voice. Volgens Verlinde gaat het echt niet alleen om The Voice. „Waar het mij om gaat is dat Talpa, ITV en RTL moeten onderzoeken wat er gebeurd is bij The Voice. Ik wil RTL ook oproepen om een breed onderzoek te doen, want blijkbaar was er in die tijd een cultuur waarin dit soort dingen plaatsvonden.”

Verlinde legt een link met andere RTL-programma’s uit die periode waar ook dingen te ver gingen. „Wat was er in vredesnaam in die tijd aan de hand? En daar moet iedereen op aangesproken worden. Er moet een onderzoek naar gedaan worden.”

Humberto Tan verdedigt

Het succes van RTL en de periode waarin het wangedrag plaatvond lijken volgens Verlinde met elkaar in verband te staan. „RTL was koning. Alles scoorde de sterren van de hemel. Ze gingen daar als koningen door de gangen heen”, aldus de presentator. „Dat heeft een cultuur in die tijd veroorzaakt en The Voice is daar een hele directe uiting van. Zo van: ‘We kunnen alles maken’.”

Later reageert Tan zelf op Twitter op de beweringen van Verlinde en noemt ze  „pure smaad”. Zelf legt hij uit dat hij standaard na de uitzending zijn gasten bedankte. „Mannen en vrouwen”. Hij plaatste een WhatsApp-gesprek tussen hem en Verlinde uit 2017 om dit te verduidelijken.

Twitter suggereert over beschuldigingen

Op Twitter worden de beschuldigingen van Verlinde veelvoudig besproken. Maar veel twitteraars vinden de beweringen van de roddeljournalist bedenkelijk. Ook ontbreekt het volgens hen aan bewijs en vergeet Verlinde volgens twitteraars dat hij zelf lange tijd deel uitmaakte van het RTL-imperium. Het laatste hierover waarschijnlijk nog niet gezegd.

https://twitter.com/sheilasitalsing/status/1482873878737264645

BOOS wordt donderdag om 16.00 uur online geplaatst op YouTube. De hele aflevering van Shownieuws kun je hier terugkijken. 

The Voice of Holland: mokerslag voor een van RTL’s vlaggenschepen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.