Judith Tielemans
Judith Tielemans Entertainment 2 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Zo reageren Erica en Maxime Meiland op rel na anti-islam uitspraken

Erica Meiland heeft voor het eerst gereageerd op de commotie die is ontstaan vanwege anti-islam uitspraken in haar biografie. Ook haar dochter Maxime laat van zich horen. Diverse bedrijven gaven de afgelopen weken te kennen geen zaken meer met de tv-familie Meiland te willen doen vanwege de opmerkingen.

Volgens de Meilandjes is het aan de media te danken dat de uitspraken uit hun verband zijn gerukt. Erica laat via Instagram weten dat „drie woorden” uit het boek „door diverse media uitgelicht en opgeblazen zijn”. Zij beklemtoont dat vrijheid van meningsuiting een groot goed is. „De vele verwensingen èn de vele steunbetuigingen die ik heb ontvangen laten zien dat Nederland zeer verdeeld is als het gaat om kritiek op de islam. Mijn insteek is altijd geweest, en zal altijd zijn, opkomen voor de rechten van vrouwen!”

Maxime Meiland reageert geschrokken

‘Moeder Meiland’ vergelijkt in haar boek vrouwen in boerka met pinguïns en noemt hoofddoekjes „niet normaal”. Ook stelt ze dat de islam „heel veel ellende brengt” en dat zij dit wil tegenhouden. Dochter Maxime heeft na alle commotie gezegd haar moeder te steunen, maar het was „nooit mijn bedoeling geweest groeperingen buiten te sluiten of tekort te doen”.

Ook schrijft de jongste Meiland-telg erg geschrokken te zijn van wat er allemaal gebeurd is. „Nederland is (gelukkig) een divers land met vele afkomsten en geloven. Ik respecteer vanzelfsprekend iedereen, ongeacht afkomst of geloof.”

‘Ik heb mijn les geleerd’

Verder laat ze weten dat ze haar moeder steunt, maar dat dat niet wil zeggen dat ze overal hetzelfde over denken. „Ik vind het schrikwekkend dat mijn woorden volledig uit hun verband zijn getrokken door media en dergelijke”, zegt ze, verwijzend naar een recent tv-interview waarin ze ook zei haar moeder te steunen. Tot slot biedt Maxime haar excuses aan en zegt ze geleerd te hebben van het gebeurde. „Ik heb mijn les geleerd en ben met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik wil mijn excuses aanbieden aan de mensen die zich persoonlijk geraakt hebben gevoeld door deze situatie.”

Talpa, waar de Meilandjes tv-programma’s voor maken, heeft laten weten niet inhoudelijk te reageren op de uitlatingen van Meiland. Alles wat de Meilandjes buiten hun programma’s zeggen is voor rekening van de familie.

Emotioneel moment met dementerende vrouw in Busje komt zo: ‘Mijn dochter’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.