Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Entertainment 7 sep 2021

Davina Michelle: ‘Grand Prix kan, dus festivals kunnen ook doorgaan’

Volgens zangeres Davina Michelle was de Dutch Grand Prix ‘gewoon’ een festival. Dat zei ze gisterenavond in het programma HLF8 van Johnny de Mol. Zondag stond Davina Michelle op het podium in Zandvoort, waar ze het volkslied zong. En dat maar liefst twee keer, de tweede keer nadat Max Verstappen had gewonnen. Dit evenement laat volgens de zangeres zien dat festivals prima kunnen.

„Dit was een festival, en daarom lag alles onder vuur”, aldus de zangeres in de SBS-talkshow van Johnny de Mol. „Wat ik deed was een ereding. Als ik was gevraagd om met een show gratis het publiek warm te houden, had ik het ook niet gedaan.”

Davina Michelle bij HLF8: ‘Grand Prix was een festival’

Het demissionaire kabinet kan het nu niet meer maken om festivals nog steeds niet door te laten gaan, vindt Michelle. In de aanloop naar de Formule 1 was het halve land in rep en roer, omdat het race-evenement steeds meer op een muziekfestival ging lijken. Inclusief camping naast het circuit. Vooral de entertainmentsector was woest, omdat zij nog steeds niks mogen. Daarnaast ontstond ophef toen prins Bernhard, mede-eigenaar van het circuit, de band Chef’Special vroeg gratis op te treden tijdens het evenement. Toen maakte Davina Michelle haar standpunt duidelijk: zij zou alleen optreden als de andere artiesten betaald zouden krijgen. De organisatie van de Dutch Grand Prix ging overstag. Uiteindelijk vond Bernhard de Formule 1 ‘episch‘.

Het evenement rond de Formule 1 leek dus flink op een festival. Publiek liep heen en weer, er waren optredens, gasten logeerden op een camping én het was enorm druk. Demissionair coronaminister Hugo de Jonge had dat graag anders gezien. Wat hij nu zag was dat „de praktijk schuurt met de regels”. Volgens het kabinet mocht de Dutch Grand Prix doorgaan omdat het om een geplaceerd evenement ging. Dat betekent dat de bezoekers aangewezen zitplaatsen hebben. Dat was echter niet altijd zo. Prins Bernhard, mede-eigenaar van het circuit in Zandvoort, stelde vrijdag dat de organisatie alles goed heeft gedaan.

„We hebben nu laten zien dat het gewoon kan”, beklemtoonde Davina Michelle in HLF8. „Er is geen verschil tussen dit evenement en de festivals. Dus let’s go!”

COC wil excuus van Thierry Baudet: ‘Homo is geen scheldwoord’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Davina Michelle: ‘Grand Prix kan, dus festivals kunnen ook doorgaan’
Sluiten