Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Binnenland 18 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Flink wat kritiek op camping bij Formule 1, maar volgens burgemeester ‘niet te vergelijken met festivals’

„Een nog dikkere middelvinger naar de festivals.” Dat is bij velen de gedachte nu bekend is dat Formule 1-bezoekers in Zandvoort op een camping naast het circuit kunnen overnachten. Het doet bij velen denken aan een festivalcamping: dichtbij het terrein je tentje neerzetten, zodat je snel heen en weer kunt. Maar volgens de burgemeester van Zandvoort is de Formule 1-camping „niet te vergelijken” met een festivalcamping.

David Moolenburgh reageerde op alle ophef in het NOS Radio 1 JournaalDe camping moet pal naast het circuit komen, er kunnen 5000 mensen overnachten.

Formule 1-camping

De plannen voor de Formule 1-camping waren eerst uitgebreider dan nu het geval is. Volgens Moolenburgh is het namelijk „helemaal afgeschaald”. De camping is nu alleen bedoeld om te slapen. Eerst zou er ook entertainment en horeca toegestaan zijn. Volgens de burgemeester is de camping „een zoals we er zovelen hebben in Zandvoort”.

Maar bij veel mensen schiet deze camping in het verkeerde keelgat. Sterker nog, dat de Formule 1 überhaupt door mag gaan, zat al in het verkeerde keelgat. De camping lijkt ‘m alleen een stuk verder te duwen. Maar een echte ‘evenementencamping’? Dat is het volgens Moolenburgh niet. „Bij een festival blijft het overgrote deel van het publiek ook slapen op de terreinen. Hier gaat het om een relatief kleine camping ten opzichte van het aantal bezoekers.” Met name vrijwilligers die bij de Formule 1 werken, zullen er slapen. Van de 5000 beschikbare plekken is de helft bedoeld voor de crew.

‘Meerdaags evenement’

Tot 19 september 2021 mogen er geen meerdaagse evenementen plaatsvinden. De Formule 1 mag wel gewoon doorgaan, ondanks dat het dankzij deze camping wel heel erg gaat lijken op een meerdaags evenement. Op sociale media vallen veel mensen daarover. Zo schrijft Tim Hofman: „Als Lowlands een kartbaan naast de Alpha had aangelegd, had het nu gewoon door kunnen gaan.”

Volgens andere mensen spelen er wel „veel ergere zaken” in de wereld, hoogstwaarschijnlijk doelend op de situatie in Afghanistan, maar is deze manier van aanpak toch niet sjiek.

NS zet heel wat extra treinen en mensen in voor Formule 1-weekend

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Flink wat kritiek op camping bij Formule 1, maar volgens burgemeester ‘niet te vergelijken met festivals’
Sluiten