Iris Hermans
Iris Hermans Entertainment 10 feb 2021

Geëmotioneerde Britney Spears ‘werkt nu aan haar eigen documentaire’

Lang geleden dat Britney Spears zo vaak in het nieuws kwam als nu. De docu Framing Britney Spears raakte al heel wat sterren en ‘normale mensen’, en ook ‘onze Ivo’ kwam nog even voorbij. En nu gaat Britney waarschijnlijk zelf iets maken.

Britney Spears is zelf ook bezig met een documentaire over haar leven en carrière. De zangeres heeft daarvoor de hulp ingeschakeld van een vrouwelijke filmmaker, vertelt een ingewijde aan de New York Post.

Framing Britney Spears

Britney zou gemotiveerd zijn door Framing Britney Spears, de documentaire van de New York Times die vorige week verscheen. De film ging onder meer over haar mentale problemen en het feit dat ze al sinds haar inzinking in 2008 onafgebroken onder toezicht van haar vader staat. Britney zou graag haar kant van het verhaal in een nieuwe documentaire willen belichten.

Volgens een ingewijde was het voor Britney erg emotioneel om de film vorige week te zien. „Er zaten stukken in de film die voor haar te moeilijk en emotioneel waren om te kijken – zoals de scènes over de heftigste periodes uit haar leven, het mediacircus en de enorme aandacht voor haar als jonge moeder. Maar ze heeft voor het eerst in jaren het gevoel dat mensen aan haar kant staan en dat het beter gaat worden.”

Haar fans blijven in elk geval achter haar staan, in voor- en tegenspoed.

Curator Britney Spears

Britney en haar vader zijn verwikkeld in een juridische strijd over het gezag. Zo wil de zangeres dat een onafhankelijk bedrijf verantwoordelijk wordt voor haar zakelijke en persoonlijke beslissingen. Jamie Spears blijft in ieder geval tot september haar curator, iets wat tot veel boosheid en onbegrip leidt bij haar fans, maar ook bij advocaten. Zo klom Lisa MacCarley in haar laptop en schreef ruim honderd brieven aan advocaten in Los Angeles, met daarin het verzoek de rechter die over de zaak gaat aan te moedigen Britney ‘te bevrijden’.

#FreeBritney

De zangeres kan al jaren rekenen op veel steun van haar fans. Al tijden voeren zij campagne onder de hashtag #FreeBritney. Een paar van deze actievoerders kwamen aan het woord in de documentaire. Maar een heleboel ook niet, waaronder de drags in RuPaul’s Drag Race en daar waren ze niet zo gecharmeerd van. Ze waren zelfs een beetje geshockeerd:

Britney

Hoe het met Britney Spears deze dagen zelf gaat, is moeilijk te zeggen. Op haar Instagram post ze regelmatig bizarre filmpjes, waarvan haar fans schrikken („wat heeft ze geslikt of gesnoven?”).

Haar laatste post is een herinnering aan drie jaar geleden. Ze schrijft erbij dat ze er altijd van zal houden om op het podium te staan, maar dat ze nu de tijd neemt om te leren een normaal mens te zijn. „Ik geniet nu zo van de kleine alledaagse dingen!” Al is het maken van een docu natuurlijk niet bepaald klein… To be continued.

Ivo Niehe komt niet meer terug op de grote borstenvraag Britney

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Geëmotioneerde Britney Spears ‘werkt nu aan haar eigen documentaire’
Sluiten