YouTubers gooien 16 kuub mest bij kantoor Mandemakers

YouTubers storten paardenmest bij Mandemakers

Beeld: YouTube/Bucket Boys

Foto van 'Wouter van Loon'

Wouter van Loon

30 JAN 2017

Twee YouTubers hebben vrijdag zestien kuub paardenmest voor de deur van De Mandemakers Groep in Waalwijk gestort. De YouTubers wilden wraak nemen vanwege de verkooppraktijken van Mandemakers, van keukenwinkels als Brugman, Keuken Concurrent en Keuken Kampioen. „Wie stront verkoopt, kan stront verwachten”, aldus de YouTubers.

Annuleringsregeling

Joep en Thijs noemen zichzelf de Bucket Boys, en geven winkels vaker een ‘koekje van eigen deeg’. De YouTubers storen zich aan de annuleringsregeling van de keukenwinkels. De verkopers zouden klanten laten tekenen om een keuken aan te schaffen, terwijl ze zelf denken dat ze voor een verlenging van de actieprijs tekenen, zodat ze nog even kunnen nadenken. Wie de verkoop daarna wil annuleren, moet 30 procent van de aanschafwaarde betalen.

„Eigenlijk verkopen ze gewoon stront. En dat is precies wat wij vandaag ook gaan doen”, aldus Joep en Thijs in het filmpje. Het duo laadt een vrachtwagen vol paardenmest, en rijdt ermee naar Waalwijk. Daar laten ze een secretaresse tekenen voor het ontvangst van een pakketje - dat een grote lading mest blijkt te zijn.

Annuleringskosten

Bij Mandemakers weet het personeel niet zo goed wat het met de lading mest aanmoet; het wil de levering graag annuleren. Maar daar rekenen Joep en Thijs 30 procent annuleringskosten voor - zoals de keukenwinkels dat zelf ook zouden doen.

Omdat de levering van het ‘pakketje’ - 55 kuub paardenmest - wordt geannuleerd, besluiten de YouTubers 30 procent van de mest toch te storten - voor de hoofdingang van het kantoor.

Geld terug

De Mandemakers Groep stelt tegen Omroep Brabant dat klanten hun geld wel terug kunnen krijgen als er ingetekend is op een actie. „Mensen die bijvoorbeeld uit emotie hebben ingetekend, moeten gewoon kunnen annuleren. Dat geldt ook voor oude klanten.”

Maar als een keuken daadwerkelijk is gekocht, blijft de annuleringsregeling wel gelden. „De keuken is dan helemaal ingemeten, het keukenblad op maat gemaakt. Dan kunnen we zo'n keuken niet terugnemen, dus moet de klant wel die 30 procent betalen.”


Log in om een reactie te plaatsen

Views

0

Passagiers moeten hele vlucht in het gangpad staan

Passagiers moeten hele vlucht in het gangpad staan

Foto van 'Jordy Kruse'

Jordy Kruse

26 FEB 2017

Op een vlucht van Pakistan naar Saudi-Arabië van Pakistan International Airlines hebben vorige maand zeven passagiers in het gangpad door moet brengen. Voor hen was er op de drie uur durende vlucht geen stoel meer over.

Het vliegtuigpersoneel had de passagiers met handgeschreven boardingpasses aan boord gelaten. Opmerkelijk, want het vliegtuig zat al vol. Er waren 409 passagiers toegestaan en met de extra zeven mensen kwam het totaal op 416 passagiers.

Jongen krijgt record aan antigif na spinnenbeet

Jongen krijgt record aan antigif na spinnenbeet

Foto: Flickr/Andrey Zharkikh

Foto van 'Jordy Kruse'

Jordy Kruse

24 FEB 2017

Een 10-jarige jongen uit Australië heeft na een beet van een giftige tunnelspin een record aan tegengif toegediend gekregen. Het is een wonder dat de jongen de beet nog kan navertellen.

Jongen (13) breekt record 'rond eigen hoofd lopen'

Jongen (13) breekt record 'rond eigen hoofd lopen'

Videostill / YouTube: Guinness World Records

Foto van 'Sherida van IJsselmuide'

Sherida van IJsselmuide

19 FEB 2017

Dertien jaar oud en al een wereldrecord op je naam hebben staan. Dat doen niet veel mensen de Palestijnse Mohammed al-Sheikh na. Maar er zullen dan ook maar weinig mensen zijn die het überhaupt lukt om rond hun eigen hoofd te lopen.

Playboy toont weer blote vrouwen: naakt is normaal

Camera videoPlayboy toont weer blote vrouwen: naakt is normaal

Foto: ANP

Foto van 'Jessica Heijmans'

Jessica Heijmans

14 FEB 2017

Het Amerikaanse magazine Playboy besloot het in 2015 over een andere boeg te gooien: voortaan zouden er geen afbeeldingen van volledig naakte vrouwen te zien zijn. Deze verandering heeft niet lang stand gehouden. Maandag werd bekendgemaakt dat Playboy niet langer zonder naakt door het leven zal gaan.

„Vandaag nemen we onze identiteit terug”, aldus Cooper Hefner. De zoon van Hugh Hefner is pas een paar een paar maanden CCO (Chief Creative Officer), maar drukt nu al zijn stempel op het magazine. „Ik zal de eerste zijn om toe te geven dat de manier waarop het blad naakt toonde was verouderd”, stelde Hefner op Twitter. „Maar het helemaal schrappen was een fout.”

Je kunt 'm nu kopen: de vliegende auto

Je kunt 'm nu kopen: de vliegende auto

Bron: Pal-V

Foto van 'Wouter van Loon'

Wouter van Loon

13 FEB 2017

Je moet er een flinke zak geld voor op tafel leggen, maar je kunt er dan wel eindelijk eentje kopen: een vliegende auto. Het Nederlandse bedrijf Pal-V verkoopt vanaf maandag de ‘gyrocopter’, een driewieler met een rotor. Er zijn twee modellen: de goedkoopste kost rond de 300.000 euro, de duurste een half miljoen.

Per ongeluk volkslied nazi-Duitsland tijdens Fed Cup

Per ongeluk volkslied nazi-Duitsland tijdens Fed Cup

Alison Riske in actie

Foto van 'Jordy Kruse'

Jordy Kruse

12 FEB 2017

Tijdens de openingsceremonie van de Fed Cup wedstrijd tussen de Amerikaanse Alison Riske en de Duitse Andrea Petkovic heeft de Amerikaanse tennisbond flink geblunderd. Een oude versie van het Duitse volkslied, dat wordt geassocieerd met nazi-Duitsland, werd ingezet.

In Hawaii keek men vreemd op toen het eerste couplet van het volkslied, waarin ‘Duitsland boven alles' wordt bezongen, uit de speakers klonk. Het couplet is na de Tweede Wereldoorlog uit het lied geschrapt.

Camera videoVrouw van 500 kilo na 25 jaar buiten voor operatie

Eman in haar ziekenhuisbed. Foto: EPA

Foto van 'Cerise van Vliet'

Cerise van Vliet

11 FEB 2017

Een Egyptische vrouw die maar liefst vijfhonderd kilo weegt, is met een aangepast vliegtuig van Egypte naar Mumbai (India) gevlogen om daar te worden geopereerd. Het toestel vol medische apparatuur landde zaterdag op de eindbestemming. Het was volgens Indiase media de eerste keer in 25 jaar dat de 36-jarige Eman Ahmed haar huis verliet.

De vrouw, die dan vanaf haar elfde al niet meer buitenshuis is geweest, kampt met een waslijst aan lichamelijke klachten. Zo zijn haar rechterarm en -been verlamd en heeft ze spraakproblemen. Dit komt door haar Elefantiase of olifantsziekte, die ziekte zorgt ervoor dat lichaamsdelen intens opzwellen.