Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Opvallend 4 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Britse politie zoekt gestolen boormachine en stuit op buit die tonnen waard is

De diefstal van een boormachine met een tracker heeft in het Verenigd Koninkrijk geleid tot de vondst van meer dan duizend voorwerpen die vermoedelijk zijn gestolen. De totale waarde van al die spullen ligt mogelijk boven de 500.000 pond, wat omgerekend 582.000 euro is.

De Britse politie nam onder meer gereedschap, een quad en zes caravans in beslag, bericht de BBC vandaag.

Boormachine leidt tot grote vondst gestolen goederen

De vondst is te danken aan de eigenaar van de boormachine. Die was het beu om steeds te worden bestolen en had zijn gereedschap voorzien van trackers waarmee de locatie bepaald kon worden. Dat leidde uiteindelijk tot een inval van de politie in Cranbrook (Kent) en de arrestatie van zeven verdachten.

De grote hoeveelheid elektrisch gereedschap en zes caravans werden vermoedelijk gestolen uit onder andere Bristol, Wales, Southampton, Staffordshire en Sussex. Vijf mannen van tussen de 18 en 44 jaar oud werden, samen met een 19-jarige vrouw en een 17-jarige jongen, gearresteerd op verdenking van meerdere diefstaldelicten, meldt de BBC.

Overdragen aan oorspronkelijke eigenaren

De politie hoopt de gevonden spullen weer te kunnen overdragen aan de oorspronkelijke eigenaren. Er wordt later een uitgebreide lijst openbaar gemaakt. En mensen die iets willen ophalen moeten wel kunnen aantonen dat het echt om hun bezit gaat.

Bizarre ontgroening: rekruten in Britse leger moesten met aids besmette prostituees naar bed

Politie krijgt volle laag na boete (1000 euro!) aan boer die in te brede tractor rijdt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties