Evie Westland
Evie Westland Nieuws 30 jan 2017

Nederlandse oma gaat viral met regenboogtrui

Echte liefde kent geen grenzen. Dat blijkt maar weer uit het hartverwarmende verhaal van Suna Huls uit Zuidwolde. Met een bijzondere foto van haar oma (87) ging ze wereldwijd viral.

Internet famous

De Drentse Suna plaatste een foto van een trui met regenboog online. Haar oma breide de trui zelf, nadat de 21-jarige haar had verteld dat ze biseksueel was. En ineens ging het snel. „Ik werd gebeld door Buzzfeed, met de vraag of ze mijn Tumblr-post over mochten nemen. Ik had geen idee dat het zo hard zou gaan, maar toen plaatste iemand de foto op Twitter. Ik kreeg allemaal berichtjes met de vraag: ‘Is dit jouw oma?’”

Hoe oma zelf reageert op haar plotsklaps vergaarde roem op het wereldwijde web? „Ze heeft niet echt in de gaten wat er aan de hand is. Ik vertelde oma dat ze nu internet famous was. Haar reactie was: ‘Wat is dat?’ Ze heeft volgens mij überhaupt niet zo goed in de gaten waarom er zoveel over te doen is. Ze vindt het vooral heel leuk dat ze met haar zelfgebreide trui op internet staat.”

LGBT

Wat biseksualiteit inhoudt, weet haar oma volgens Suna niet zo goed. „Ik heb het haar geprobeerd uit te leggen, waar die regenboog voor staat en dat ik dus op mannen én vrouwen val. Ze heeft niet precies een idee, maar ze zei: ‘Zolang jij blij bent, ben ik ook blij.’”

Suna Huls

Breien is de favoriete hobby van Suna’s oma. „Ze breit iedere dag, úrenlang. Ze stuurt ook breisels op naar arme landen.” Het moge duidelijk zijn: Suna’s oma is er eentje om te koesteren.

https://twitter.com/sunahuls4/status/825753907456524289

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nederlandse oma gaat viral met regenboogtrui
Sluiten