Napraat Wie Is De Mol? Molfan vs. Molmaagd (4)

Metro’s Constance kijkt al jaren naar Wie is de mol? en mag je gerust een ‘molloot’ noemen. Collega Erik Jonk kijkt dit jaar voor het eerst en snapt nog niet zoveel van dit populaire tv-spelletje. Samen bespreken ze iedere week de uitzending in Molmaagd vs. Molfan.

Erik: Wat.Een.Deceptie.

Constance: Ja, dat kan je wel zeggen. Maar tijdens deze uitzending wist ik het ook zeker: Sigrid kon de mol niet zijn: te oprecht, te fanatiek. Heb je meegehuild?

Erik: Ja, vooral om het feit dat mijn zusje verklapt had dat mijn mol Sigrid uit het programma was, nog voor ik Uitzending Gemist ging kijken. En dat de Jonkvisie, door jou tunnelvisie genoemd, volstrekt is weggevaagd.

Verdachte Jochem

Constance: Dat had jouw zus niet mogen doen. Zus Jonk, als je meeleest: niet meer doen. Maar goed, nu moeten wij (want ik zat door jou ook op Sigrid) op zoek naar en nieuwe mol. En ik kan mij na zaterdagavond niet aan de indruk onttrekken, dat Jochem van Gelder zich zeer, maar dan ook zéér verdacht gedragen heeft. Wat jij?

Erik: Tja, Jochem riep wat hard ‘zak d’r maar in Art Rooijakkers!’, maar verder ontdekte ik weer geen aanwijzingen. Ook niet bij Diederik Jekel, hoewel ik dat een vervelend mollenmannetje begin te vinden. Jeroen Kijk in de Vegte ‘voelde zich opeens heel klein’ (een mol!). Wat ik wil zeggen: ik snap er geen hout van.

Constance: Niks gezien? Kom op! Jochem zei ‘niks’ over te hebben voor een joker, maar ging vervolgens als een gek bieden waardoor nu de hele pot leeg is. De stem van Art sloeg er van opwinding zelfs van over! Daarnaast heette de uitzending ‘meer dan normaal’ en sloot Jochem naast zijn pact met Sigrid ook een verbond met Imanuelle… Maar dat is jou vast ontgaan, want volgens mij wil het nog niet zo vlotten met jou en de mollenliefde, he?

Afstrepen maar

Erik: Klopt. Mijn probleem is dat ik kijk, maar niet oplet. Dat gepuzzel vind ik vermoeiend. Maar ik weet wel wie de mol niet kan zijn. Namelijk Imanuelle, het parkietje dat bijna doodging door eenzaamheid. Presentator Art zei over het vertrek van Roos: ‘Imanuelle moest huilen én zelfs de mol was er stil van’. Kortom, afstrepen maar.

Constance: Goed gehoord! En daarna was je natuurlijk afgeleid door de billen van Sigrid, want die waren trending topic op twitter, haha! Los van Jochem heb ik Jeroen ook zien mollen. Net voor de ‘we-roven-de-pot-leeg-opdracht’, was hij opeens penningmeester en verzekerde hij de pot voor een wel heel laag bedrag. Erg verdacht. Op wie zit je nu?

Houden aan…

Erik: Mijn tunnelvisie heeft zich nu op Thomas gericht, puur op gevoel. Omdat iedereen hysterisch met van alles bezig is en hij doet eigenlijk weinig tot niks. Da’s natuurlijk totaal geen aanwijzing, maar ik moet voor dit literaire hoogtepunt van de week toch iemand kiezen. Maar ik beloof je: ik ga beter mijn best doen. Vanaf nu word ik een volwaardig Molloot. Denk ik.

Constance: Daar hou ik je aan.

Erik: Krijg ik deze week les van jou dan? Want van dat jokergegoochel snapte ik hélémáál niets.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Napraat Wie Is De Mol? Molfan vs. Molmaagd (4)
Sluiten