Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Video 10 jun 2017 / 14:59 uur

Guus Meeuwis 50 keer in PSV-stadion

Guus Meeuwis geeft zaterdag zijn vijftigste Groots Met Een Zachte G-concert in het PSV-stadion in Eindhoven. Vijftig volle voetbalstadions bespelen, dat is geen enkele andere Nederlandse artiest tot nu toe gelukt. Met de vijftigste komt het bezoekersaantal voor ‘Groots’ op 1,7 miljoen.

Concerten gaan door na dreiging

De concerten van Guus Meeuwis zaterdag, zondag en dinsdag in het PSV-stadion gaan door. Dat staat in een verklaring op de website van de Brabantse zanger die is uitgegeven naar aanleiding van een incident vrijdag bij hetzelfde stadion. Tijdens de komende concerten zet de politie extra middelen in voor de veiligheid van de bezoekers.

Een 29-jarige man uit Amsterdam werd vrijdagavond aangehouden toen hij aan het filmen was bij de ingang van het PSV-stadion, waar Meeuwis op dat moment een optreden verzorgde. De man had geen verklaring voor zijn gedrag en geen kaartje voor het concert. Omdat uit onderzoek bleek dat de man bij de politie bekend stond als ,,mogelijk geradicaliseerd" werd hij rond 20.15 uur gearresteerd en sloeg de politie groot alarm. De man zat zaterdagmiddag nog vast.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Guus Meeuwis 50 keer in PSV-stadion
Sluiten