Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Tech 9 jun 2017
Leestijd: 1 minuut

Dating-app Hater brengt haat en liefde bij elkaar

Iedereen kent inmiddels het principe van dating-apps. Zie je een knappe kop? Dan swipe je naar rechts of links en dan is het wachten op een match. De app Hater komt met iets nieuws en matcht mensen op basis van dezelfde desinteresses, hating wordt dating.

Matchen op basis van haat en irritatie

Bij de meeste dating-apps like je mensen op basis van hun looks en jullie gemeenschappelijke interesses. Bij de app Hater is het omgedraaid, het uitgangspunt van de app is haat en irritatie. Tijdens het ‘vegen’ kies je onderwerpen in plaats van gezichten. ,,Er zijn zo’n 3000 verschillende onderwerpen, variërend van Donald Duck tot slowwalking," zegt Brendan Alper, bedenker van de app. Naar links vegen betekent dat je het niks vind, als je iets leuk vindt veeg je naar rechts. Als je iets echt haat dan veeg je naar beneden en als je iets geweldig vindt dan veeg je omhoog.

Als je genoeg haat hebt geuit is het tijd om een match te maken. Bij het ‘mensen-icoon’ kun je zien welke mensen dezelfde dingen haten. Bij elk persoon zie je een naam, foto, de afstand tussen jullie en niet geheel onbelangrijk het percentage haat-match. Vervolgens kun je de haters beoordelen door te slippen naar links of rechts, net zolang totdat je een ‘potentiële hater’ van je leven hebt gevonden.

Begonnen als grap

Brendan Alper bedacht het idee voor de app eigenlijk als grapje. Brendan werkte in de financiële sector en was van plan om vanuit New York naar Los Angeles te verhuizen, waar hij het wilde maken als komedie-schrijver. Tijdens het schrijven bedacht hij het idee voor de haat-app, meldt Linkedin.

Zin om te haten? Hater is beschikbaar voor Android en Apple.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.