Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Good vibes 11 jun 2017 / 09:56 uur

6 redenen waarom je een beste vriend nodig hebt

In mei vieren we moederdag en zondag 18 juni is het vaderdag, maar wist je dat er ook een speciale dag om je beste vriend(in) in het zonnetje te zetten? 8 juni was het namelijk national Best Friend Day. Voor het gemak vergeten we even dat deze feestdag alleen nog in Amerika wordt gevierd, want wij vinden dat je vandaag prima je beste vriend of vriendin in het zonnetje mag zetten. Metro benadrukt de belangrijkste feiten over beste vrienden.

Beste vrienden, je kunt niet zonder ze (en soms ook niet met ze). Een beste vriend is iemand op wie je altijd kan vertrouwen, iemand die altijd om je stomme grapjes lacht en met wie je de leukste avonturen kunt beleven.

1. Beste vrienden kunnen je levensduur verlengen
Mensen die sterke sociale relaties hebben, hebben minder kans om vroegtijdig te sterven dan mensen die geïsoleerd zijn.

2. Beste vrienden verminderen stress
Toe aan ontspanning? Goede reden om vanavond nog je beste vriend te bellen. Als je met je beste vriend bent, dan vermindert je stressniveau. Een middagje chillen met je beste vriend zorgt ervoor dat het stresshormoon cortisol daalt, het verhoogt je geluk, verbetert je stemming en je gaat je rustiger voelen.

3. Beste vrienden houden je gedachten scherp
Heb je een scriptiedeadline of een lastig gesprek op het programma staan? Misschien ben je zelf verzonken in je gedachten en weet je even niet meer wat je moet doen. Echte vrienden zijn er in goede en slechte tijden. Als jij door de bomen het bos niet meer ziet zullen zij je ondersteuning bieden. Het is misschien niet altijd leuk, maar echte vrienden hebben het beste met je voor en zullen je helpen waar nodig.

4. Een hechte vriendschap bevordert je gezondheid
Twijfel je tussen een avondje netflixen in bed of een avondje stappen met je vrienden? Bedenk dan dat social zijn goed is voor je immuunsysteem. Door sociaal bezig te zijn ontwikkel je positieve emoties wat goed is voor het immuunsysteem van je lichaam.

5. Vriendschap maakt je gelukkiger
Ouderen die een sociaal netwerk om zich heen hebben opgebouwd zijn gelukkiger. Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen ouder die ouder dan 60 jaar zijn en hun vriendinnen regelmatig zien, gelukkiger zijn dan vrouwen die dit niet hebben.

6. Delen van belangrijke momenten
Altijd gedacht dat een carrièrestap of de aankoop van een huis je de belangrijkste herinnering oplevert? Mis. Gelukkige en ongelukkige gebeurtenissen, gekoppeld aan mensen, koesteren we het meest.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 redenen waarom je een beste vriend nodig hebt
Sluiten