Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 2 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Sophie en Jeroen-kijkers verbaasd over Soundos die Raymond Mens de les leest

Amerikakenner Raymond Mens schoof aan bij Sophie en Jeroen om het over Donald Trump te hebben. Maar daar ging cabaretière Soundos El Ahamadi nogal fel op hem in.

Mens legde al vaker op televisie uit dat hij geen kant kiest tussen Trump of Joe Biden. Al botst hij in sommige talkshows met andere tafelgasten, die stellen dat Mens het soms opneemt voor Trump. Mens bestempelt zichzelf als objectief in deze Amerikaanse verkiezingsstrijd.

Raymond Mens duidt bij Sophie en Jeroen Amerikaanse verkiezingen

Trump gaf een interview met het bekende Time Magazine, waarin hij vooruitblikte voor als hij de verkiezingen zou winnen. Minder migratie, meer geld in de portemonnee van de Amerikanen. En nog een hoop plannen en uitspraken, die bij mensen tegen de borst stuiten. Zo wil hij tijdens zijn presidentschap de eerste periode als „een dictator” te werk gaan, illegalen uitzetten, een hoge import-tax voor China, en eventueel zwangere vrouwen monitoren wat betreft illegale abortus.

Volgens El Ahmadi gaat het heel slecht met de Amerikanen. Zij zegt dat Trump aandacht besteedt aan zaken die veel minder belangrijk zijn. „Hij lult uit zijn nek om het daarover te hebben en niet over de echte problemen. Zoals onze lieve Wilders dat ook heel goed doet.”

Soundos El Ahamadi kritisch op Mens over Donald Trump

Mens probeert daarover het een en ander toe te lichten. Dat het migratieprobleem in Amerika heel groot is en meer zaken ook daadwerkelijk meespelen. Maar El Ahamadi onderbreekt hem en gaat door met haar pleidooi. „Ik voel dat je hem heel erg romantiseert en dat irriteert mij mateloos.”

„In bijna alles wat jij zegt zit een vooroordeel”, reageert Mens op El Ahamadi. Daarna legt hij uit dat veel Amerikaanse media gekleurd zijn. „Zijn dit feiten of jouw gevoelens?”, reageert El Ahmadi. „Er is gewoon onderzocht, door talloze studies, dat die zenders een politieke kleur hebben”, reageert Mens ietwat verbaasd. Volgens de cabaretière een „goed vaag antwoord” van Mens.

Mens heeft zichtbaar zijn bedenkingen, maar blijft de vragen beantwoorden. Volgens kijkers schoot El Ahamadi hier uit de bocht, door een Amerikadeskundige de les te lezen.

Je kunt Sophie & Jeroen terugkijken via NPO Start.

Dit Kamerlid deelt de meeste tweets van racistisch account

Was de coronapas een schending van grondrechten? Dit zegt de rechter erover

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties