Cassandra Oostrom
Cassandra Oostrom Televisie 5 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

De Bauers na twintig jaar terug op de buis: ‘Hier knapt een mens van op’

Het is alweer meer dan twintig jaar geleden dat heel Nederland de reallifesoap De Bauers volgde. Nu, in 2024, is de soap terug. In De Bauers – 20 jaar later zie we opnieuw het leven van Frans Bauer, zijn vrouw Mariska, de kinderen en hun vier honden. 

In de eerste aflevering konden kijkers gisteravond zien hoe Frans Bauer elke dag langs zijn ouder wordende moeder gaat. „Ik bezoek mijn moeder elke dag”, vertelt de zanger en presentator. „Soms meerdere keren. En we bellen elkaar misschien wel dertig keer per dag.”

‘Hou van blinken, niet van stinken’

De oma van het gezin Bauer, Wies van inmiddels 78, woont al sinds 2015 alleen, nadat haar man overleed. „Heb je weer schoongemaakt, mam?”, vraagt Bauer aan zijn moeder. „Het is altijd schoon hoor, Frans. Ik hou van blinken, niet van stinken”, lacht ze.

Maar Bauer bezoekt zijn moeder niet alleen voor de gezelligheid. Zijn moeder begint langzaam dingen te vergeten. „Heb je je pillen al ingenomen?”, vraagt hij daarom. Zijn moeder knikt. „Vanmorgen al, na mijn sneetje brood.” Maar de pillen vindt ze maar niets, geeft ze toe. „Rotpillen, bah.”

Vergeetachtig

Eenmaal weer thuis vertelt Bauer tegen de camera dat hij het moeilijk heeft met de situatie met zijn moeder. „Mijn moeder is op dit moment, en dan wil ik het bescheiden zeggen, beginnend vergeetachtig. Dus, ze vergeet regelmatig dingen”, vertelt hij. „Dat is best wel een emotioneel ding. Een traject waar je toch in belandt, waar je veel over hebt gehoord en dan plotsklaps staat het voor je eigen deur. Dat vind ik soms heel lastig om mee om te gaan.” 

Een ander lastig onderwerp waar de familie mee te maken heeft gehad in de afgelopen jaren is de dood. Samen met zijn zoon Christiaan rijdt Bauer naar het graf van zijn vader. Daar zijn ook plekken voor Bauer en zijn vrouw gereserveerd. Confronterend, vindt Christiaan. Zeker na het herseninfarct van zijn moeder begin 2022. Bauer kijkt er niet zo somber naar: „Aan de andere kant is het ook wel weer heel mooi, want ik ben dan wel weer samen bij mijn vader.”

Kijkers enthousiast

Op sociale media zijn kijkers van De Bauers – 20 jaar later het erover eens: ze hebben De Bauers gemist op de buis. „Ik vind het nu alweer lekker vrolijke, hilarische tv. Hier knapt een mens van op”, schrijft een kijker. „Gezellig, gewoon gezin met vier heerlijke jongens!”, voegt een ander toe.

De Bauers- 20 jaar later kijk je terug via NPO Start.

Dit waren de hoogtepunten van Bizzey op Paaspop

Dit bedrag hebben Nederlandse huishoudens gemiddeld gespaard

Opvoedvraag: ‘Kan ik eisen dat mijn partner ook deelneemt aan de klassenapp?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties