Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Televisie 2 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Bakken kritiek op reality-award winnaars bij Beau: ‘Het moet niet gekker worden’

Voor het eerst werden er prijzen uitgereikt voor de beste realityprogramma’s op de Nederlandse televisie, de Dutch Reality Awards. Bij Beau zijn de grote winnaars aangeschoven, maar zij kunnen op flinke bakken kritiek rekenen.

Op sociale media klinken negatieve reacties. „Te schunnig voor woorden”, zegt een kijker over de winnaars van de prijs.

Realitywereldje

Het zijn Michella Kox en Louisa Janssen van Echte Meisjes in de Jungle die er met de prijzen vandoor zijn gegaan. Ze praten over de winst bij Beau.

„Je bent allang blij als je een dag geen ruzie hebt”, zegt Kox over het programma waarin een aantal vrouwen in een jungle wordt gedropt om te strijden voor luxe en de winst. Kox zit al langer in het realitywereldje, maar wat is daar zo leuk aan? Dat vraagt presentator Beau van Erven Dorens zich af.

‘Je hebt geen filter’

„Weet je wat het is, je hebt geen filter. Jij zit hier als presentator. Je hebt een filter. Jij kunt niet zomaar boos worden op je gasten, je kunt eigenlijk weinig emotie tonen. Ik kan dat allemaal wel en weet je hoe heerlijk dat is?”, aldus Kox. „En je krijgt er voor betaald. Ja, het is super.”

Kox gelooft dat er in ieder mens een „stukje reality” zit. „Sommige dingen die in het programma zijn gebeurd waren pijnlijk“, aldus Louisa Janssen. Wat Kox betreft was het seizoen van Echte Meisjes In De Jungle – dat begin dit jaar te zien was bij Videoland – een „generale repetitie”. Dat zegt de doorgewinterde realityster later in gesprek met persbureau ANP.

Onderwerp van gesprek bij BEAU

Kijkers waren echter niet te spreken over het onderwerp van gesprek bij Beau. „Het moet niet gekker worden”, zegt een X-gebruiker bijvoorbeeld.

BEAU terugkijken kan via Videoland.

The Masked Singer blijft verbazen: deze BN’ers hebben zich moeten onthullen

Beau van Erven Dorens herinnert zich vergeten Privé-interview weer: ‘Excuus aan jullie beiden’

Edwin Evers vanaf februari terug bij 538 met vrijdagmiddagshow

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties