Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 16 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Kijkers diep geraakt door laatste aflevering Oogappels: ‘Ik zit continu te huilen’

De BNNVARA-serie Oogappels gooit het hele seizoen al hoge ogen bij het kijkerspubliek. Gisteravond was de laatste aflevering van dit seizoen op televisie en menig kijker pinkte daarbij een traantje bij weg. Of huilde tranen met tuiten.

Dit seizoen van Oogappels maakt diepe indruk. De serie sleepte recent nog de Gouden Televizier-Ring in de wacht. En vorige week zaten ook veel kijkers ontroerd op de bank.

Laatste aflevering Oogappels

Gisteravond was daar dan het einde van een seizoen waarin wederom allerlei actuele thema’s aan bod kwamen. De gezinnen in het programma, dat over het wel en wee van pubers en ouders gaat, staan voor allerlei maatschappelijke dilemma’s. Mantelzorg, de dood, abortus, scheiding, relatieproblemen, identiteitscrises, nieuwe liefdes en een hoop andere zaken die ‘in de beste families voorkomen’.

Ramsey Nasr raakt met zijn acteerprestaties

In de aflevering van gisteravond overlijdt opa Lodewijk, de vader van Erik, die gespeeld wordt door Ramsey Nasr. En die scènes grijpen nogal naar de keel. Menig Oogappels-kijker houdt het namelijk niet droog bij de beelden, blijkt op sociale media.

In de podcast Echte Oogappels liet Nasr weten dat hij een week na de uitvaart van zijn eigen moeder deze scènes moest spelen. En dat verklaart wellicht waarom de beelden zo binnenkomen en zo echt aanvoelen.

Kijkers houden het niet droog

Naast Nasr, krijgt ook Malou Gorter die moeder Merel speelt, lovende reacties. In de laatste uitzending wordt Merel namelijk herenigd met haar twee dochters. Merel worstelde in de afgelopen afleveringen nogal met haar moederrol. Hoewel ze een succesvol advocaat is, zat haar harde en strenge mentaliteit haar nogal in de weg. Waardoor het haar niet lukte om het met haar dochters te rooien. In de aflevering van gisteravond pakt dochter Hansje, als Merel op haar eigen moederrol reflecteert, de hand van haar moeder. En aan het einde staat dochter Lieke voor de deur, die Merel al een lange tijd niet sprak. Lieke vraagt of zij, Hansje en Merel samen naar de begrafenis van Lodewijk kunnen gaan. Waarna Merel in tranen uitbarst en zegt: „Ik heb je zo gemist.”

En die verschillende hoogte- en dieptepunten zorgen ervoor dat menig kijker gisteravond het niet droog hield. De reacties over de slotaflevering zijn dan ook lovend en men kan niet wachten op een volgend seizoen. En dat volgende seizoen komt er. Seizoen 6 is namelijk in de maak.

Je kijkt de laatste aflevering van Oogappels terug via NPO.

Erik de Vogel nu ook in Een Moord Kost Meer Levens: ‘Mooi om andere spieren te trainen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties