Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 8 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

Waar doen ze het van-kijkers houden hart vast voor koppel dat in camper gaat wonen: ‘Geen flauw benul’

Waar doen ze het van-kijkers maakten zich gisteravond toch wel een beetje zorgen over de plannen van de familie Koenjer. Het koppel besluit namelijk met twee kleine kinderen in een camper te gaan wonen en hun huis te verkopen vanwege hun schuld.

Het is niet voor iedereen makkelijk om de boel financieel bij elkaar te houden. Zo schrijft Metro vandaag over het feit dat Jan Modaal tegenwoordig nog maar op 1,1 procent van de koopwoningen een bod kan doen.

Waar doen ze het van-stel moet huis verkopen door schulden

Robin en Bette Koenjer uit Waar doen ze het van? moeten rondkomen van het salaris dat Robin verdient bij het AZC, zo’n 2400 euro per maand. Bette heeft geen baan vanwege haar reuma en komt niet in aanmerking voor een uitkering. De twee hebben een schuld van 13.000 euro.

Die financiële zorgen hebben het stel doen besluiten dat ze hun huis te koop zetten. Ze kunnen namelijk niet meer rondkomen. Daarom gaat het koppel de komende tijd in een camper wonen, samen met hun twee kleine kinderen.

WDZHV-koppel in camper met twee kinderen

Robin vertelt dat mensen wellicht vraagtekens zetten bij hun plan. „Maar ik denk ook: ‘Waarom ga je met je hele gezin zes hoog in Amsterdam-Zuid wonen?’ Het is maar net hoe je het bekijkt.” En als mensen denken dat het geheid misgaat met de Koenjers, antwoordt Robin: „Hoezo? Heb je het al een keer geprobeerd?” Daarnaast heeft Bette op social media genoeg gezinnen gezien die met vier a vijf kinderen in een camper wonen. „Wij moeten die shit afhandelen, we moeten opnieuw beginnen en op zo’n manier dat we niet over vijf jaar weer ons huis te koop moeten zetten.”

Bette werkt niet en realiseert zich dat zij binnenkort de hele dag met haar kinderen in een camper zit. En een weekje oefenen in een camper? Dat hebben de Koenjers niet eerder gedaan.

Kijkers verbaasd over plan Koenjers

Robin geeft eerlijk toe dat het koppel niet echt goed vooruit denkt met hun plannen. En ook de camperverkoper spreekt zijn twijfels uit over hun plan. Want een lange tijd met een gezin in een camper vertoeven, lijkt hem niet makkelijk.

Kijkers van het programma blijken verbaasd over de aanpak van de Koenjers. Die volgens hen wel heel ondoordachte stappen nemen. Daarnaast vragen sommigen zich af waarom het koppel geen hulp of begeleiding krijgt. Want dat het koppel in de volgende aflevering ‘roomspray’ van ruim 60 euro aanschaft voor de verkoop van hun huis, is dan ook weer een bijzondere keuze.

Je kijkt Waar doen ze het van terug via NPO.

Tips om geld te besparen van de budgetcoach: ‘Dit kan maandelijks veel schelen’

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties