Erik Jonk
Erik Jonk Televisie 16 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Pierre van Hooijdonk zegt sorry tegen trainer Ajax: ‘Nooit meer die kop op tv’

Pierre van Hooijdonk gaat zijn excuses aanbieden aan Ajax-trainer Maurice Steijn. „Voor mijn opmerking heb ik geen bewijs.” Heel veel mensen op sociale media als X vinden daar van alles van.

Voormalig voetballer en analist Pierre van Hooijdonk beschuldigde Steijn in Studio Voetbal zondag van „duistere dealtjes met bevriende zaakwaarnemers”. Hij legde zijn beschuldiging verder niet uit. De man die voetbalde voor onder meer Feyenoord, Benfica, Celtic en het Nederlands Elftal, botste met tv-collega Rafael van der Vaart. Niet alleen over Maurice Steijn trouwens, maar het leverde sowieso een zeer ongemakkelijke Studio Voetbal op. Anderen vonden het een geweldige uitzending omdat een talkshow ‘zo hoort te zijn’.

Excuus Pierre van Hooijdonk

„Afgelopen zondag heb ik tijdens de uitzending gezegd dat Maurice Steijn betrokken zou zijn geweest bij duistere dealtjes met makelaars”, zegt hij op de site van de NOS. „Deze opmerking heb ik in ‘the heat of the moment‘ gemaakt, in een discussie met tafelgasten. Voor mijn opmerking heb ik geen bewijs en die opmerking had ik daarom ook niet moeten maken. Ik neem hierbij terug wat ik over Maurice heb gezegd en ik bied hem mijn excuses aan. Wanneer het stof is gedaald, neem ik contact op met Maurice om wat tussen ons speelt, uit te praten.”

De ‘betrokkenheid bij duistere dealtjes met bevriende zaakwaarnemers’ gebeurde volgens Pierre van Hooijdonk drie jaar geleden, toen Steijn trainer was van NAC Breda. Het is algemeen bekend dat Van Hooijdonk en Steijn geen goede relatie hebben. De huidige trainer van Ajax stelde destijds de zoon van Van Hooijdonk, Sydney, bij NAC niet op.

Kort geding tegen Pierre van Hooijdonk, of niet?

Maurice Steijn maakte vandaag bekend een kort geding tegen Pierre van Hooijdonk aan te spannen vanwege de uitlatingen in Studio Voetbal. Steijn eist dat de voetbalanalyticus de uitspraken rectificeert, zowel schriftelijk als in de komende tv-uitzending. Omdat Van Hooijdonk dit niet voor gestelde deadline van vandaag 12.00 uur toezegde, stapt Steijn dus naar de rechter. Nu heeft Pierre van Hooijdonk toch, en weliswaar iets te laat, gereageerd. Of daarmee het kort geding alsnog van de baan is, is nog niet bekend. Jan Kabalt, de advocaat van Steijn, laat echter weten dat het kort geding pas van de baan is als Van Hooijdonk conform de gewenste bewoordingen rectificeert.

Ondertussen is het aantal reacties over de zaak op sociale media groot, als sinds de uitzending en uitlatingen van zondag. En ook nu, over het feit dat Pierre van Hooijdonk sorry gaat zeggen. „Wat een loser”, vindt Rita bijvoorbeeld van dat besluit. Ene Hans luid en duidelijk: „Wat een zakkenwasser, die Pierre van Hooijdonk. Bied Ajax-trainer Maurice Steijn excuses aan, weg met die kerel. Nooit meer die kop op tv. Wat zou dat goed zijn.”

Nog enkele reacties:

Winactie! Maak kans op kaartjes voor de Tuschinski-horrornight van Cobweb… én op een escaperoom

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties