Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Televisie 4 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

De Slimste Mens-kijkers maar wat blij met nieuwe kandidaat Nandi van Beurden

Een beetje variatie in de kandidaten van De Slimste Mens misstaat het programma niet. Soms valt een kandidaat tegen, een andere keer zijn kijkers juist enorm te spreken over de mensen die meedoen aan de hersenkraker. Dat laatste klopt in het geval van musicalactrice Nandi van Beurden, die in eerste instantie bang was om mee te doen aan het programma.

Het kan ook het geval zijn dat kijkers van De Slimste Mens blij zijn dat Van Beurden journalist Tom Kleijn eruit heeft weten te spelen. Hij was namelijk vanaf de eerste aflevering steeds de slimste van de dag, en dat begon mensen ietwat dwars te zitten. Sommige kijkers riepen zelfs op om journalisten voortaan pas later in het seizoen mee te laten doen, gezien die doorgaans best wat algemene kennis op zak hebben.

De Slimste Mens-kijkers blij met Nandi van Beurden

Van Beurden is musicalster en won op tv de zoektocht naar de hoofdrol voor The Sound of Music (Op Zoek Naar Maria, waar Metro haar over sprak). Zij heeft kortgeleden besloten dingen te doen die „minimaal drie jaar van mijn leven kosten qua angst om te overwinnen”. Daar hoort meedoen aan De Slimste Mens dus bij, maar ze heeft ook schaatsangst. Toch speelt ze vanaf komend najaar mee in een musical over de Elfstedentocht, De Tocht, die plaatsvindt op echt ijs. Dus hup: de schaatsen onderbinden, pootje over én zingen tegelijk.

Voor haar deelname aan De Slimste Mens hoefde Van Beurden echter niet bang te zijn. Ze geeft namelijk goed antwoord na goed antwoord en stoot Kleijn van zijn troon als slimste van de dag, al was het nog wel even spannend. Bakker Hidde de Brabander probeert de jury nogmaals om te kopen, dit keer met zelfgemaakte kaaskoekjes in plaats van Amsterdamse koggetjes, maar dat blijkt niet nodig te zijn. Het is nek-aan-nek, maar met drie seconden verschil verslaat hij Kleijn.

Kijkers zijn in ieder geval blij verrast met de komst van Van Beurden, wat ze uiten op social media:

Dit moet natuurlijk Sneeuwwitje zijn:

Maarten van Rossem wil door tot hij 100 is

En of eenmansjury Maarten van Rossem zichzelf binnenkort de handdoek in de ring ziet gooien? Zeker niet. Pas als hij 100 jaar oud is, over 21 jaar dus, vindt ‘ie het mooi geweest. Dat zei hij gisteren in Shownieuws.

„Ik zag Henry Kissinger (voormalig minister van Buitenlandse Zaken in de VS, red.) in Peking en die is 100 en die maakte nog een hele vieve indruk. Hij is wel een beetje kleiner geworden, maar geestelijk is hij nog goed bij de tijd. Dus ik dacht: ‘wanneer ben ik 100?’ Dat is over 21 jaar. Dus laten we afspreken dat ik afscheid neem van De Slimste Mens over 21 jaar.”

Eerder deze week waren er geruchten over een mogelijk vertrek van hem en presentator Philip Freriks bij de succesquiz. Van Rossem noemd de suggestie dat Herman van der Zandt door KRO-NCRV is aangetrokken om Freriks te vervangen „onbeleefd” en „bejaardendiscriminatie”.

Je kunt De Slimste Mens terugkijken via NPO Start.

B&B Vol Liefde-Leendert krijgt zin niet van Thalia: ‘Ik heb als man verlangens en verwachtingen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.