Erik Jonk
Erik Jonk Televisie 2 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Cliffhanger van weer goed bekeken GTST valt goed bij kijkers: ‘Héle cast eruit??’

Daar was de jaarlijkse zomer-cliffhanger van GTST gisteravond dan. Het werd letterlijk een klapper. Fans dan wel vaste kijkers van Goede Tijden, Slechte Tijden kunnen deze spannende finale van het tv-seizoen wel waarderen. Op social media klinkt in ieder geval luid applaus én vaak de vraag: „Is de hele cast er nu soms uit?”

De laatste aflevering van het 33ste seizoen van RTL4-soap GTST trok gisteravond 782.000 kijkers. Het programma staat daarmee op de zevende plek van de best bekeken uitzendingen van de donderdag. Vorige week ging de langst lopende serie van Nederland telkens over de 800.000. Fans konden de cliffhanger echter al een week op Videoland zien, dus veel van hen zullen alvast vooruit hebben gekeken. Duidelijk is wel dat RTL Goede Tijden, Slechte Tijden aardig uit het kijkcijfers-slop heeft getrokken. Het is weer een stabiele prime time-factor geworden en dat tegenover het dagelijks best bekeken programma van Nederland, het NOS 20 Uur Journaal.

Cliffhanger GTST is even schrikken

Voor wie de cliffhanger van GTST nog wil zien: lees niet verder. Het einde van het tv-seizoen was namelijk helemaal raak. Fans zijn blij met zo’n kijkers-vasthoudertje, maar balen ook. Zij moeten tot eind augustus en dus drie maanden lang wachten om te zien wat er daadwerkelijk is gebeurd. En vooral: wie van de personages nog leven…

Hoe zat het gisteravond in elkaar? Het fictieve tv-dorp Meerdijk maakte zich klaar voor de romantische dag van hun geliefde Henk en Laura (Johnny Kraaykamp jr. en Jette van der Meij). Natuurlijk, het blijft GTST, ging dit gepaard met strubbelingen. Na de huwelijksvoltrekking in café De Rozenboom, vertrokken alle inwoners naar een partyboot, waar het feest zich voortzette. Na afloop – er gebeurde nog veel meer, maar dat gaan we hier niet behandelen – reden de gasten achter elkaar over een weggetje terwijl het ontzettend mistig was. En tja, toen volgde een klapper. En nog één, en nog veel meer. De laatste beelden van dit GTST-jaar bestonden uit een enorme kettingbotsing en gillende acteurs. En toen was het stil. Welke Meerdijkers zullen dit autokerkhof hebben overleefd?

Bij één van de kijkers thuis kon zelfs de hond zoveel drama niet meer aanzien:

Alle bekendste GTST-personages betrokken

Van veel hoofdpersonages is dus totaal onduidelijk of zij het de grote GTST-crash hebben overleefd, waaronder het bruidspaar Henk en Laura. Maar eigenlijk zijn alle bekendste Goede Tijden, Slechte Tijden-organisaties bij het ongeluk betrokken.

De eerstvolgende aflevering van seizoen 34 van GTST is pas weer op 28 augustus te zien op RTL4. Op Videoland kunnen fans vier dagen eerder al zien wie de kettingbotsing heeft overleefd en wie niet.

Geschokte en positieve reacties van fans

Op social media regende het al snel reacties over de cliffhanger van GTST. Niet iedereen was natuurlijk over de crash te spreken. Marjo moppert bijvoorbeeld op Facebook: „Wat een belachelijke cliffhanger!! Om zoiets bij mekaar te verzinnen zegt toch alles over de ‘schrijvers’ van het ongelooflijke nepverhaal, waarin ze volledig de weg kwijt zijn?” Marjo rept er dan nog over ‘dat de kijkcijfers niet voor niets dalen’, maar daarmee zit ze mis.

Anderen, vooral de vaste fans, kunnen amper geloven wat ze hebben gezien. Ze hebben een lange zomer wachten voor de boeg.

Massazaaddonor en vader van zo’n 600 kinderen bij Jinek: ‘Ik zie daar geen gevaar in’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.