Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Televisie 11 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman vervangen VI-trio en daar vindt men iets van: ‘fantastisch’ tot ‘tenenkrommend’

Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman maken een transfer naar SBS6. Vanaf juni komt een nieuw programma met het duo op de buis, dat talkshow Vandaag Inside tijdelijk vervangt. Het nieuwtje levert een hoop gemixte reacties op.

De vertegenwoordiger van het duo, Guusje de Vries, bevestigt de plannen na berichtgeving van het AD. Voor VI-iconen Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen zit het televisieseizoen er 2 juni op. Het trio keert in augustus terug. In de zomerstop is het ook de bedoeling dat Hélène Hendriks op die plek De Oranjezomer presenteert.

Van Roosmalen en Groenteman zijn ervaren duo

Van Roosmalen en Groenteman presenteerden samen bij de publieke omroep meerdere seizoenen van het BNNVARA-programma Media Inside. Dit programma begon in 2021 als parodie op Veronica Inside, zoals Vandaag Inside destijds heette. In Media Inside legt het duo alles en iedereen op het hakblok: van Avastars tot The Passion. Over de terugkeer van het programma kon de woordvoerder van Van Roosmalen en Groenteman vandaag „nog niks officieels” zeggen.

Van Roosmalen is zelf meerdere keren te gast geweest bij Vandaag Inside. Derksen liet weten dat hij Media Inside kan waarderen en opperde zelfs om presentatoren Groenteman en Van Roosmalen te strikken voor HLF8. Zijn tafelgenoten waren het daar echter niet helemaal mee eens.

Er werd ook serieus modder gegooid tussen de twee programma’s. Zo vroeg Groenteman Van Roosmalen na zijn bezoek aan het programma: „Je was dus een avond in het gesticht, Marcel?” En Van der Gijp noemde Groenteman ooit een slechte interviewer. Die reageerde daarop „René van der Gijp weet eigenlijk helemaal niet waar hij het over had. Wat een stelletje idioten.”

Verdeelde reacties op social media

Op social media regent het reacties op het nieuws dat Van Roosmalen en Groenteman tijdelijk het VI-stokje overnemen. En dat gaat van „briljant” tot „dat wordt niets.” Sommige mensen kondigen meteen andere zomerplannen aan. „Lang leve Netflix en „dan neem ik ook maar een zomerstop”, klinkt er.

https://twitter.com/dutchdjjerry/status/1656571181229539329?s=20

https://twitter.com/SjoerdvanHoorn/status/1656605983043403788?s=20

https://twitter.com/NatKBNL/status/1656623310212308995?s=20

https://twitter.com/Earth4Tim/status/1656605628251402240?s=20

https://twitter.com/JJ70611/status/1656616294924296192?s=20

Hartverscheurend verhaal bij Jinek over vrouwenmoord van nabestaande Barbara: ‘Ik ben mezelf en mijn zus kwijt’

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.