Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 5 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

‘Ordinaire grap’ over Roxane Knetemann in Oranjewinter valt niet bij iedereen in de smaak

De Oranjewinter was gisteravond te zien in een iets andere formatie dan we gewend zijn, want René van der Gijp ontbrak. Wat kijkers betreft duurt deze tafelschikking niet al te lang. Maar het was dit keer vooral studiogast Roxane Knetemann die veelbesproken werd door het kijkerspubliek. En ging een grap aan het eind van het programma richting haar te ver?

René van der Gijp ontbrak gisteravond aan de talkshowtafel. Advocaat Job Knoester moest het stokje van hem overnemen, want Van der Gijp was namelijk ziek. Zaterdagavond zat hij al ietwat schor aan tafel en volgens Wilfred Genee heeft hij rust nodig.

René van der Gijp wordt gemist aan tafel De Oranjewinter

Knoester krijgt van kijkers de nodige kritiek, want hij kan, wat hen betreft, de rol van Van der Gijp niet vervullen. Knoester probeert nog een grapje te maken door een soortgelijke bril als die van Van der Gijp op te zetten, maar echt veel indruk maakt dat niet.

„Niks ten nadele van jou Job, maar het maakt wel verschil of René hier zit”, zegt tafelgast Hélène Hendriks. Wat de advocaat beaamt. „Dit hele programma draait om de chemie tussen Johan, René en Wilfred.” En volgens Johan Derksen valt er moeilijk tegen Van der Gijp op te boksen, omdat hij de „lach aan z’n kont heeft hangen”.

Commentaar, en bijval, kijkers Roxane Knetemann

Maar het is in de uitzending van gisteravond vooral ‘bargast’ Roxane Knetemann die kan rekenen op het nodige commentaar, maar ook bijval, van het kijkerspubliek. Sommigen vinden Knetemann, die eerder een grote gunfactor bleek te hebben, wat ‘klagerig’ gisteravond. Zo legt ze onder meer uit dat ze geen grote fan is van het programma Even tot hier en daarna biecht ze op dat ze ook schrijver Marcel van Roosmalen niet zo kan waarderen. Van Roosmalen schrijft momenteel voor De Oranjewinter een column. „Zijn toon blijft zo donker, negatief, ‘shit’, slecht, daar houd ik niet van”, aldus Knetemann. Ze legt uit ongemakkelijk te worden van zijn negativiteit. Overigens zijn er ook behoorlijk wat kijkers die blijkbaar dezelfde mening delen als Knetemann.

Grap richting Knetemann ‘op het randje’

Aan het einde van de uitzending begint Genee over het feit dat Knetemann fan van het voetbalelftal van Argentinië zou zijn. „Komt er iets?”, vraagt Knetemann al argwanend. Daarna volgt een niet al te verhullend filmpje van een koppel dat voetbal kijkt en tegelijkertijd een vrijpartij heeft. „Jezus dit is gewoon ook echt ordinair ook”, reageert Knetemann verbouwereerd. Hendriks riep vooraf dat ze het filmpje al had gezien en meteen haar excuses wilde aanbieden. „Jij zegt ook dat het kan”, wijst Knetemann naar Hendriks. Die nogmaals benadrukt dat ze vond dat er meteen excuses aangeboden moesten worden. „Maar je laat het wel gewoon toe dat het wordt uitgezonden”, zegt Knetemann verbaasd. Genee legt uit dat ze toch altijd een ordinair randje aan het programma proberen te geven. „Maar toch niet aan mij? Ik ben dit niet gewend van jullie”, aldus Knetemann. Al lijkt ze de grap sportief op te pakken. Sommige kijkers vragen zich echter af of deze actie niet net over het randje ging.

Je kijkt De Oranjewinter terug via KIJK

Kijkers onder de indruk van nummer Admiraal van Gaal in Even tot Hier: ‘Geniaal!’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Ordinaire grap’ over Roxane Knetemann in Oranjewinter valt niet bij iedereen in de smaak
Sluiten