Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Televisie 28 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Kijkers zwaar verdeeld over Top 2000 a gogo zonder Matthijs van Nieuwkerk: van een ‘verademing’ tot ‘akelig slecht’

De Top 2000 a gogo is sinds maandag traditiegetrouw terug, maar oudgediende Matthijs van Nieuwkerk is er dit jaar niet bij. Aan Herman van der Zandt de zware taak om hem te vervangen en dat is natuurlijk even wennen. Kijkers zijn zwaar verdeeld over het nieuwe gezicht: waar de één terugverlangt naar Van Nieuwkerk, vindt de ander dat Van der Zandt het fantastisch doet.

Dat Van Nieuwkerk schittert van afwezigheid heeft alles te maken met het vernietigende artikel dat De Volkskrant over de presentator publiceerde, Hij zou zich als presentator van De Wereld Draait Door schuldig hebben gemaakt aan wangedrag en hebben bijgedragen aan een angstcultuur.

In samenspraak met omroep NTR besloot Van Nieuwkerk zich terug te trekken van de Top 2000-programma’s. Medepresentator Leo Blokhuis wilde heel graag dat Top 2000 a gogo ook zonder Van Nieuwkerk doorging. Het programma is volgens hem groter „dan welke maker ook”.

Kijkers zijn verdeeld in twee kampen

Op Twitter is er allesbehalve consensus over hoe Van der Zandt het doet als vervanger van Van Nieuwkerk. Allereerst is er kamp ‘Van der Zandt’, dat fan is van de nieuwe presentator. „Herman is een aanwinst” en „wat een verademing” klinkt er onder andere.

https://twitter.com/JeanPierreKin/status/1607860277453754369?s=20&t=SHrKDOSfVFroGtMs70pltw

https://twitter.com/p1pp1lott4/status/1607862645281132545?s=20&t=SHrKDOSfVFroGtMs70pltw

https://twitter.com/PaulvanderRoman/status/1607885974729789441?s=20&t=SHrKDOSfVFroGtMs70pltw

Kamp ‘Van Nieuwkerk’ vindt dat de nieuwe presentator absoluut niet kan tippen aan zijn voorganger. „Herman Los Zand bakt er niks van”, schrijft iemand. Een ander: „Wat wordt dit akelig slecht gepresenteerd. Deed die van Nieuwkerk stuk beter.”

https://twitter.com/TimErpenbeek/status/1607856970979233793?s=20&t=SHrKDOSfVFroGtMs70pltw

Andere twitteraars klagen niet per se over de nieuwe presentator, maar over het gebrek aan structuur in het programma:

Kijkcijfers beter onder Van der Zandt dan onder Van Nieuwkerk

Saillant detail is dat Top 2000 a gogo met Van der Zandt meer kijkers trekt dan met Van Nieuwkerk. Zowel voor de eerste als de tweede aflevering zaten meer dan een miljoen kijkers aan de buis gekluisterd, iets wat het programma nooit eerder wist te flikken. Hier moet wel de kanttekening bij worden geplaatst dat het programma voorheen op NPO 3 te zien was.

Top 2000 a gogo is tot en met 31 december elke dag te zien op NPO 1. Je kunt het programma terugkijken via NPO Start.

Milou Deelen onthult pikante tatoeage in De Slimste Mens: ‘Lijkt wel een mislukte wasknijper’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.