Cassandra Oostrom
Cassandra Oostrom Televisie 1 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Zieke Ton (57) wint de harten van het publiek én de jury in Holland’s Got Talent

De 57-jarige Ton Greten heeft een hersentumor, maar dat houdt hem niet tegen om alles uit het leven te halen. Greten stapte gisterenavond vol energie het podium van Holland’s Got Talent op en blies de zaal omver met een dansact op het liedje Freedom van Pharell Williams.

„Ik wil laten zien dat iedereen vrij is om zijn of haar eigen keuze te maken. En dat je met positieve energie toch nog steeds ver kunt komen”, legde Greten vooraf aan de Holland’s Got Talent-jury uit. „Ik ben geopereerd aan een hersentumor. Die was zes centimeter groot. Ik krijg nu bestraling, dus de strijd is nog niet klaar. Maar ik geef niet op.”

Holland’s Got Talent jury positief over Greten

Samen met een groep achtergrond-danseressen zette Greten de zaal van Holland’s Got Talent op stelten. Na de laatste danspas kreeg Greten een daverend applaus én een staande ovatie van de jury. „Je hebt het echt in je. Als je nog steeds zoveel plezier en energie op het podium hebt, verdien je het daar te staan”, beaamde jurylid en choreograaf Dan Karaty. Ook jurylid Edson Da Graça was onder de indruk. „Wat een plezier spat er vanaf. Je hebt me gewoon blij gemaakt met dit optreden. Hoeveel passie je uitstraalt, zit nu ook in mij. Ik vind het heerlijk!”

Bij de stemronde kon Greten reken op viermaal ‘ja’ van de juryleden, waardoor hij door was naar de volgende ronde. Karaty benadrukte echter dat hij, en de andere juryleden, geen ‘ja’ hebben gezegd uit sympathie voor het ontroerende verhaal van Greten. „Ik vond je gewoon top, daarom zeg ik ja.”

Ook Holland’s Got Talent-kijkers thuis onder de indruk

Ook de Holland’s Got Talent-kijkers thuis waren onder de indruk van Greten zijn verhaal en optreden. „Wat een geweldig optreden van Ton, wauw wat word ik vrolijk van zijn dans zijn uitstraling super”, twitterde een kijker. „Ton heeft tot nu toe gerockt!”, schreef een ander.

Partijleiders eisen opheldering over onderzoek naar oud-Kamervoorzitter Khadija Arib

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zieke Ton (57) wint de harten van het publiek én de jury in Holland’s Got Talent
Sluiten