Erik Jonk
Erik Jonk Televisie 12 jan 2024
Leestijd: 5 minuten

Nieuwe bewoners Big Brother-huis bekend: ‘Ik zit 24 uur op de lip van mijn vriendin’

Ja hoor, ze gaan weer: acht Nederlanders en Belgen nemen hun intrek in het Big Brother-huis in Amsterdam. Vanaf maandag kunnen we ze dagelijks volgen op RTL 5 en 24/7 via twee livestreams op Videoland. We stellen de eerste acht bewoners aan je voor.

Mensen opsluiten voor tv-programma’s, het blijft maar doorgaan. Blijkbaar is de markt nog niet verzadigd. En dan te bedenken dat de beroemdste Big Brother, het programma dat zich via John de Mol daarna over de hele wereld verspreidde, al in 1999 begon. Er waren ook veel Big Brother-loze jaren, maar met de tiende Nederlandse editie zijn we nu al weer toe aan de vierde editie op rij. Vorig jaar ergerde Metro‘s Blik op de Buis-schrijver zich over het hoge ‘Oh My God!’-gehalte bij de start van de 2023-reeks.

Momenteel loopt op SBS6 ook nog De Bondgenoten. Dat programma heeft een open einde en daar weten de deelnemers in tegenstelling tot Big Brother wel wat er zich afspeelt in de buitenwereld.

Acht Big Brother-deelnemers

25 jaar nadat de eerste mensen zich lieten opsluiten, wordt het Big Brother-huis opgeschud door de komst van acht gloednieuwe bewoners. De vijf Nederlanders en drie Vlamingen worden ongeveer honderd dagen gevolgd door 128 camera’s. De twee doelen: de eindstreep halen en naar huis gaan met een forse geldprijs.

Zij zijn te zien in Big Brother:

Alice (19), Groningen

Stoere fit-girl die ondanks haar jonge leeftijd heel goed weet wat ze wil. Alice is super loyaal en hecht veel waarde aan eerlijkheid, ze zal dus ook geen confrontatie uit de weg gaan. In het dagelijks leven staat ze elke dag in de sportschool. Heeft een rotsvaste mening over één ding: „Ik vind influencer een ver-schrik-ke-lijk woord.”

Big Brother Alice
Alice. Foto: Tom Cornelissen / Rob Jacobs

Ashley (32), Schagen

Deze vrolijke 32-jarige heeft maar één doel voor ogen: Big Brother winnen en met het prijzengeld naar huis gaan. Ze verwacht dan ook geen moeite te hebben met het manipuleren en nomineren van medebewoners. Wonen in een vol huis kan haar in het begin nog zwaar gaan vallen, omdat ze in het normale leven liever op zichzelf is en snel overprikkeld kan raken. Ze vindt haar uiterlijk erg belangrijk. Quote: „Mensen zeggen altijd tegen me: je valt wel mee.”

Big Brother Ashley
Ashley. Foto: Tom Cornelissen / Rob Jacobs

Basiri (23), Drongen (België)

Basiri is iemand met een winnaarsmentaliteit die op zoek is naar avontuur. Hij gaat graag uitdagingen aan, zo ook in zijn dagelijks leven: hij besloot het roer om te gooien en zijn eet- en leefpatroon aan te passen. Hierdoor viel hij 40 kilo af. Basiri vindt het mentale spelletje van Big Brother interessant. Kan hij sterk blijven of zal hij bezwijken onder de mentale druk? Toch overtuigd: „Ik ben er om mijn grenzen te verleggen en een mentality te hebben van een hyena.”

Big Brother Basiri
Basiri. Foto: Tom Cornelissen / Rob Jacobs

Dilano (25), Eindhoven

Voor deze charmeur is sporten een tweede natuur. Hier zet hij in zijn dagelijks leven dan ook graag om vijf uur de wekker voor. Zijn sterke winnaarsmentaliteit kan hem nog weleens ver gaan brengen. Hij zal de medebewoners kunnen charmeren met zijn looks en praatjes. Vertel hem niet dat hij iets niet kan, want dan zal hij er juist keihard voor gaan. Oh jeeh, hij zegt dan ook: „Wie ben jij om tegen mij te zeggen wat ik wel en niet kan doen?”

Big Brother Dilano
Dilano. Foto: Tom Cornelissen / Rob Jacobs

Big Brother-senior

Lenie (52), Arnhem

Lenie is geboren en getogen op het kamp en zou nooit van zijn leven in een normaal huis willen wonen, behalve in het Big Brother-huis. Deze markante zanger houdt enorm van mensen entertainen en haalt graag een lolletje uit. Hij zal er alles aan doen om de goede harmonie in het huis te bewaren, maar is tegelijk bloedfanatiek. Zijn leven wordt even helemaal anders: „Ik zit normaal 24 uur per dag op de lip van mijn vriendin.”

Big brother Lenie
Lenie. Foto: Tom Cornelissen / Rob Jacobs

Ronahi (27), Zonhoven (België)

Ronahi bruist van energie en kan niet wachten om te starten met deze nieuwe uitdaging. Ze zegt wat ze denkt en gaat geen conflict uit de weg. Als persoon is ze positief ingesteld, maar door vele uitdagingen in het leven ook wel hard geworden. In het huis gaat ze zeker aanwezig zijn en komt ze niet alleen voor plezier. Ronahi is getrouwd en voor haar komt familie steeds op de eerste plaats. Moet ook even dimmen: „Mensen vertellen mij vaak: Ronahi, doe nou ‘is’ effe rustig!”

Big Brother Ronahi
Ronahi. Foto: Tom Cornelissen / Rob Jacobs

Sonja (26), Antwerpen (België)

Sonja werkt als manager van een horecezaak en parttime als leerkracht in een basisschool. Ze wil graag meedoen om zichzelf wat beter te leren kennen en om te ontdekken hoe haar persoonlijkheid zich gaat ontwikkelen in een groep met vreemde mensen. Sonja zegt waar het op staat en weet precies hoe ze het spel gaat aanpakken. Sonja is een huishoudelijk type, ze kookt graag en zorgt graag voor de mensen om wie ze geeft. Maarrrrrrrrrrr: „Als ik boos ben, word ik een onvoorspelbare tornado.”

Big Brother Sonja
Sonja. Foto: Tom Cornelissen / Rob Jacobs

Tyron (26), Heerhugowaard

Deze volgens de makers van Big Brother ‘knappe good guy’ is super loyaal. Ondanks dat hij super fanatiek is, zullen we achterbakse spelletjes of manipuleren bij Tyron niet zo snel zien. Hij lijkt misschien een hele stoere gast, maar is van binnen  zachtaardig en emotioneel. Zijn goeie looks brengen hem zo nu en dan modellenwerk en de nodige DM’s. Dat laatste komt goed uit, want hij is van nature geen onwijze flirt. De overige deelnemers moeten een beetje oppassen: „Ik hou gewoon niet van sneaky acties.”

Big Brother Tyron
Tyron. Foto: Tom Cornelissen / Rob Jacobs

Big Brother wordt weer gepresenteerd door Geraldine Kemper en Tayana Beloy.

Kijken? Dat kan vanaf maandag (15 januari) elke werkdag om 20.30 uur te zien bij RTL 5. Een liveshow is elke zaterdag om 20.00 uur te zien, ook op RTL 5. Daarnaast zijn de bewoners 24/7 te volgen via twee livestreams bij Videoland.

Factcheckers: is plassen in een zwembad gevaarlijk? Hoeveel mensen zakken voor een tweede rijexamen?

Maarten verstoort uitzending en deelnemer Joes Brauers gooit hoge ogen bij De Slimste Mens

Heleen van Royen groot fan van luchtdrukvibrator, blijkt bij Op1, maar een psycholoog is kritisch

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties