Redactie Metro
Redactie Metro Televisie 25 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

René van der Gijp wilde Chansons!! op de hak nemen, maar daar stak Rob Kemps stokje voor: ‘Woest’

Rob Kemps kan blijkbaar niet echt lachen om de Vandaag Inside-humor, zeker niet als het over zijn programma Chansons!! gaat. Want volgens René van der Gijp stak Kemps er persoonlijk een stokje voor dat zij op hun VI-manier de draak konden steken met het NPO-programma.

René van der Gijp legt aan de VI-tafel uit dat hun programma bijna geen beelden meer krijgt. „Omdat ze denken dat ze in de maling genomen worden.” Daarna haalt het VI-gezicht het programma Chansons!! van Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps aan. Dat overigens hoge ogen gooit bij het kijkerspubliek. Van der Gijp maakt daarover een aantal ietwat schunnige grappen. Want het viel hem op dat Kemps wel erg verliefd naar Van Nieuwkerk keek en daar wilde hij in Vandaag Inside nog wel even, op zijn Van der Gijp-wijze, op terugkomen.

Rob Kemps wilde niet dat Chansons!! in Vandaag Inside kwam

Daarom had het VI-gezicht bedacht dat hij een compilatie van Chansons!! wilde laten zien, waarin natuurlijk zijn observatie duidelijk werd. De redactie was volgens Van der Gijp zelfs al bezig met de montage van een aantal fragmenten. Bedoeld om een beetje de draak te steken met Chansons!!. Ik had dus heel leuke fragmenten, echt leuke fragmentjes.” Maar het was uiteindelijk Kemps die daar een stokje voor stak.

Volgens Van der Gijp kreeg het programma namelijk een boos telefoontje van het Snollebollekes-gezicht. Die blijkbaar vanaf zijn vakantieadres Vandaag Inside benaderde. Kemps was volgens Van der Gijp niet gediend van de montage van VI„Woest dat we het programma Chansons!! een beetje op de hak wilden nemen.”

René van der Gijp wilde programma op VI-wijze op de hak nemen

Johan Derksen benadrukt dat Rob Kemps een „aardige jongen” is. „Zo ken ik hem niet”, reageert hij op het verhaal van zijn tafelgenoot. Volgens Derksen vreesde Kemps waarschijnlijk dat de VI-mannen iets geks wilden doen met de beelden. „Dat wilden we ook”, reageert Van der Gijp schaterlachend. Daarna benadrukt tafelgast Özcan Akyol wel nog even dat Kemps vol bewondering over Derksen spreekt. „Het is een hele aardige, leuke, open jongen”, volgens Derksen.  „We mochten in ieder geval niets ervan laten zien”, aldus Van der Gijp.

Je kijkt Vandaag Inside terug via KIJK.

HLF8 wilde Gideon van Meijeren uitnodigen, Dominee Gremdaat gaat los

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.