Pim Pauwels
Pim Pauwels Televisie 10 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Kijkers Chansons!! willen maar één ding na aftrap nieuw seizoen

Gisteravond was de eerste aflevering van een nieuw seizoen van de muziekserie Chansons!! (bij het tweede seizoen horen ook twee uitroeptekens) op televisie. In het programma, met presentatoren Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps, staat de liefde voor het Franse lied centraal.

En dat raakt bij sommige kijkers een gevoelige snaar. Zij geven na de aftrap van het nieuwe seizoen aan nog maar één ding te willen: hup, naar Parijs toe.

Rob Kemps vertelt Van Nieuwkerk over wijze les vader

In de eerste aflevering van het tweede seizoen van Chansons!! waren de presentatoren Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps weer in Parijs. Daar bezochten ze de zanger en acteur Yves Montand en zijn vrouw, het wereldberoemde restaurant Maxim’s en de bijzondere woning van chansonnier Boris Vian.

Ook vertelde Rob Kemps tegen medepresentator Van Nieuwkerk over de wijze les die zijn vader hem altijd meegaf. „Het niet erg is om anders te zijn”, zei hij altijd tegen de voorman van de Snollebollekes die inmiddels een tv-fenomeen is geworden.

Kijkers Chansons!! willen zo snel mogelijk naar…

Dat het programma wat doet met kijkers, werd al in het eerste seizoen (toen nog Chansons!) duidelijk. Dat seizoen werd een daverend succes. Ook de aftrap van het tweede seizoen is wat betreft de kijkers geslaagd.

Zelfs zo geslaagd, dat sommigen zelfs zo snel mogelijk naar Parijs willen. „Ik krijg gelijk weer zin.”

Een van best bekeken programma’s op televisie

De aftrap van het nieuwe seizoen van de Chansons!! werd gisteravond door ruim een miljoen mensen bekeken. Het programma trok zondag 1.074.000 miljoen kijkers naar NPO 1, meldt Stichting KijkOnderzoek (SKO). Daarmee is het programma het op vijf na best bekeken programma van de dag.

De aftrap van een ander programma, Media Inside, trok ‘slechts’ 295.000 kijkers. In de talkshow werpen presentatoren Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman een blik op de media. Het programma, waarin dit keer Lauren Verster en Sinan Can te gast waren, wist bij lange na niet een plekje in de kijkcijfer top 25 te behalen.

De eerste aflevering van Chansons!! is hier terug te kijken.

Rob Kemps neemt seizoen Ik Hou Van Holland over: ‘Een enorme eer’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.