Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 25 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Rico Verhoeven speelt ‘advocaat van de duivel’ over Gideon van Meijeren

Kickbokser Rico Verhoeven sprak zich gisteravond bij Jinek uit over de rel rondom FvD-lid Gideon van Meijeren en zijn actie richting journalist Merel Ek. Hoewel de Jinek-tafel zich tegen het optreden van Van Meijeren keert, kiest Verhoeven ervoor om „advocaat van de duivel” te spelen.

Aan tafel zitten onder meer journalisten Tim de Wit en politiek verslaggever Floor Bremer, die zich uitspreken tegen actie van Van Meijeren richting verslaggeefster Merel Ek, maar ook tegen de hele partij Forum voor Democratie. Ook in talkshow HLF8 werden de perikelen besproken, omdat presentatrice Hélène Hendriks Van Meijeren wilde uitnodigen. Dominee Gremdaat was het daar zeker niet mee eens.

Rico Verhoeven over Gideon van Meijeren bij Jinek

Verhoeven haakt in op de woorden van de journalisten aan tafel. Hij benadrukt dat hij even advocaat van de duivel speelt. „Iedereen vindt dat ze alles maar mogen zeggen. Op internet, journalisten, iedereen mag iedereen maar aanvallen. Voordat bewezen is of iets wel degelijk zo is.” Hij benoemt dat Merel Ek wellicht niet de juiste persoon was om dit tegen te doen. „Maar wij als bekende mensen krijgen ook iedere keer maar een microfoon onder onze neus geschoven, terwijl we het ook niet altijd willen.”

Waarin Verhoeven aanvult dat Gideon van Meijeren de zaak wellicht eens wilde omdraaien. Onder het mom van: „Kijken hoe zij het vinden.”

Bremer benadrukt dat Ek in de video aangeeft dat zij niet gefilmd wilde worden, wat de FvD-filmploeg wel deed. Volgens de politiek verslaggeefster was Ek bereid om met Van Meijeren in gesprek te gaan en daarin ook haar fouten toe te geven. Maar dat het frame riooljournalistiek volgens haar in dit geval een kwalijke keuze is.

Beau van Erven Dorens krijgt wederom vaccinatie op televisie

Gisteravond zat Beau van Erven Dorens overigens op de stoel van Eva Jinek. De presentatrice zit namelijk thuis met corona. De presentator koos er gisteren voor, net zoals hij in zijn eigen talkshow Beau ook al eens deed, om zich live op televisie te laten boosteren. Vorig jaar liet Van Erven Dorens zich door minister Ernst Kuipers op televisie vaccineren. „Toen had ik een soort rommelvaccin, dat Janssen ding.”

Hoewel de meeste tafelgasten pleiten voor een herhaalprik, lijkt ook Verhoeven hierin niet echt meegaand. De kickbokser vertelt dat hij de eerste twee prikken wel haalde, maar geen herhaalprik of boosterprik. Hij heeft inmiddels te veel verschillende verhalen gehoord over het effect ervan. 

Je kijkt Jinek terug via RTL.

Trieste aftocht in Expeditie Robinson na keuze programmamakers: ‘Voelde me niet serieus genomen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Rico Verhoeven speelt ‘advocaat van de duivel’ over Gideon van Meijeren
Sluiten