Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 12 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Khalid & Sophie-kijkers verbaasd over tafelgesprek Badr Hari: ‘Rolmodel?’

Kickbokslegende Badr Hari overweegt na een roemrijke carrière dat het het einde voor zijn tijd in de ring wellicht in zicht is. Gisteravond bespraken drie kickbokskampioenen aan tafel bij Khalid & Sophie hoe zij geïnspireerd raakten door Hari. Maar kijkers hebben wel zo hun vraagtekens bij dit gesprek. Want Hari heeft toch ook vastgezeten voor zware geweldsdelicten.

Afgelopen weekend verloor Hari zijn wedstrijd tegen Alistair Overeem. Het is inmiddels al jaren terug dat Hari een partij won en na zijn verlies tegen Overeem volgde er een ‘afscheidsspeech’. De Amsterdamse kickbokser pakte na zijn verlies de microfoon en kondigde aan dat het eind van zijn carrière in zicht is.

Afscheid Hari ter sprak bij Khalid & Sophie

Bij Khalid & Sophie schoven drie wereldkampioenen kickboksen om over Hari te praten. Presentator Khalid Kasem zat klaarblijkelijk ook in de zaal om de partij tussen Overeem en Hari te zien. Overigens kijken de aanwezigen in de studio wel op van de afscheidsspeech van Hari. Want volgens de kickboksers zit Hari nog vast aan een meerjarig contract met Glory.

Aan tafel praten kickboks-talenten Imad Hadar, Tyjani Beztati en Ilias Ennahachi over Hari. Zij vertellen alle drie hoe ze als jonge jongens geïnspireerd raakten door Hari. „Wat hij uitstraalt, hoe hij opkomt en hoe hij mensen kan meenemen. Wat hij doet is gewoon kunst”, zegt  Ennahachi. En Hadar legt uit dat Hari ook voor hem als een voorbeeld voor hem fungeerde.

Badr Hari veroordeeld voor gevangenisstraf

Presentator Khalid Kasem kaart daarna aan dat Hari ooit veroordeeld is voor mishandeling en daarvoor in de gevangenis terecht kwam. „Bepaalde mensen hebben gewoon fouten nodig om in te zien wat goed voor ze is”, zegt Hadar. Die daarna uitlegt dat hij en zijn tafelgenoten zich ook op maatschappelijk vlak inzetten en zien hoe sommigen balanceren op het randje van een gevangenisstraf. „Iedereen maakt fouten, niemand is perfect.”

Tafelgast Tanja Jess stelt dat Hari zijn emoties beter in de hand heeft dan vroeger en dankbaarder is. „Zou het kunnen dat dat een negatief effect heeft op zijn prestaties? Want hij heeft wel moeite met winnen de afgelopen jaren. Heb je die woede nodig om zo’n wedstrijd te kunnen winnen?”

Niet alle kijkers vinden Hari rolmodel

De heren aan tafel hoeven zichzelf niet boos te maken voor hun wedstrijden, leggen ze uit. De jonge kickboksers trainen met Hari samen. Beztati heeft inmiddels al drie wereldtitels op zijn naam staan. Iets dat Hari niet in zijn kickbokscarrière voor elkaar kreeg. 

Maar kijkers van Khalid & Sophie verbazen zich over het feit dat Hari in de talkshow wordt „opgehemeld”. Want volgens sommige kijkers wordt het strafblad van de kickbokser op deze manier even vergeten. Dat hij een rolmodel is, is in ieder geval niet iedereen het mee eens.

Je kunt Khalid & Sophie terugkijken via NPO Start.

Erling Haaland topfit door bijzondere leefstijl en ‘Hannibal Lecter-dieet’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Khalid & Sophie-kijkers verbaasd over tafelgesprek Badr Hari: ‘Rolmodel?’
Sluiten