Pim Pauwels
Pim Pauwels Sport 9 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Dit zei Badr Hari in ‘afscheidsspeech’ direct na verlies tegen Overeem

Badr Hari verloor gisteravond in een spannend gevecht van Alistair Overeem, die daarmee een succesvolle rentree maakte als kickbokser. Hari pakte na het verloren gevecht direct de microfoon in het Gelredome. Dit zei hij tegen het publiek, dat in eerste instantie niet stil te krijgen was.

„Jongens, dames en heren, even stil alsjeblieft. Eén seconde, heb respect voor mij. Dat verdien ik, toch?”, maande Badr Hari het publiek in Arnhem tot rust. Toen begon de 37-jarige Amsterdammer zijn speech, waarin hij zijn afscheid als kickbokser aankondigde.

Badr Hari: ‘Ik heb weinig meer te bewijzen’

„Jongens, ik ben serieus aan het nadenken om een einde te maken aan mijn carrière”, begon Hari. Er volgde veel geklap en gefluit. „Ik ben nu een tijdje bezig, ik heb tegen de allerbesten gestaan. Ik denk dat ik weinig nog te bewijzen heb.”

Hij richt zich dan tot zijn trouwe schare fans. „Alle jongens die hier zijn gekomen voor mij, ik wil jullie echt, echt bedanken. Altijd, al die jaren, keer op keer, altijd hebben jullie mij gesteund. Ik heb trouwe fans”, is hij lovend.

‘Ik denk dat ik jullie niet meer zie’

Daarna heeft hij mooie woorden over voor zijn team. Die bedankt hij een voor een, al dan niet in het Engels „Ik sta hier tussen geweldige gasten. Glory, bedankt. Ik denk echt aan het einde. Dus, dank jullie wel allemaal.”

„Ik denk dat ik jullie niet meer zie”, sluit hij af, terwijl een steeds luider geklap uit het publiek volgt. „Dus bij dezen, bedankt. Ik hou van jullie en wie weet zie ik jullie weer op een andere plek.”

Badr Hari won al jarenlang geen gevecht meer

Dat Hari zijn vertrek aankondigt, komt misschien niet helemaal als een verrassing. Zijn laatste zege dateert van 2015, toen hij Ismael Londt de baas bleef. Hari won sinds 2015 ook nog een keer van Hesdy Gerges, maar die zege werd hem afgenomen na een positieve dopingtest.

De Amsterdammer was overigens in de eerste ronde veel sterker dan Overeem, die ruim tien jaar zijn wedstrijden vocht in de MMA, waarin technieken van verschillende vechtsporten worden gecombineerd. Hari won ook de tweede ronde maar moest al een flinke opstoot op zijn kin incasseren. In de derde en laatste ronde ging hij tweemaal neer.

Overeem daagt Rico Verhoeven uit: ‘Ik ga hem slopen’

Overeem pakte na zijn zege meteen de microfoon en daagde wereldkampioen Rico Verhoeven uit. „Rico waar blijf je?”, schreeuwde hij. Verhoeven was aanwezig in het Gelredome. Hij analyseerde de wedstrijd voor een tv-zender. Verhoeven verliet na de opmerking van Overeem zijn commentaarpositie en betrad de ring. Hij ging verhaal halen bij Overeem, maar Hari hield beide kickboksers uit elkaar en vertelde vervolgens zijn aanwezige fans dat hij sterk over een afscheid nadacht.

Overeem had liever zaterdag al tegen Verhoeven om de wereldtitel gevochten. Maar de regerend wereldkampioen kreeg van Glory toestemming om zijn titel dit jaar niet te verdedigen. „Ik vind dat nergens op slaan, maar ik ben klaar voor hem”, zei Overeem. „Ik ga hem slopen.”

Overigens wordt Rico Verhoeven wel vaker uitgedaagd. Zo zei de sterkste man van Nederland eerder dit jaar ook stellig Verhoeven in de ring te verslaan.

Bekijk de samenvatting van het gevecht tussen Badr Hari en Alistair Overeem hier.

Alistair Overeem vs Badr Hari: ‘Zaterdag zien wie het gewonde dier is’

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.