Redactie Metro
Redactie Metro Televisie 31 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Johnny de Mol stopt als presentator HLF8: ‘Periode zwaarder dan gedacht’

Johnny de Mol keert, nadat er een hoop ophef rondom hem ontstond, niet meer terug als presentator van HLF8. De talkshow gaat wel verder zonder De Mol, met de vervangend presentatrices Hélène Hendriks en Leonie ter Braak. Hoewel ook Ter Braak niet lang meer aan de kop van de talkshowtafel zit.

Eind april legde De Mol zijn presentatie-werkzaamheden bij de talkshow neer. Dit vanwege de aantijgingen van seksueel misbruik en van vermeende mishandeling richting zijn ex-vriendin Shima Kaes. Rond beide kwesties ontbrak het aan bewijs en de rechtszaak rondom Kaes werd geseponeerd.

Johnny de Mol stopt met HLF8

Hoewel er nog gerekend werd op een terugkeer van de presentator, blijkt nu uit een verklaring, die Shownieuws in handen kreeg, dat De Mol toch echt stopt. „Ondanks de positieve uitslag van het onderzoek, valt de weerslag van deze hele periode Johnny zwaarder dan gedacht. Hij wil zich daarom volledig richten op zijn welzijn en dat van zijn directe omgeving”, staat in de verklaring.

„Johnny geeft aan dat het een enorm moeilijke beslissing is geweest.” Daarna dankt hij de redactie voor hun inzet en bijdrage. „En wil dit moment nog een keer aangrijpen om iedereen te bedanken voor alle warme berichten die hij de afgelopen periode heeft mogen ontvangen.”

HLF8 door met Hélène Hendriks en Leonie ter Braak

Al die tijd ging men ervanuit dat De Mol uiteindelijk weer zou terugkeren op zijn HLF8-stoel. Invalsters Hélène Hendriks en Leonie ter Braak vingen de boel tijdelijk op. En Talpa liet destijds weten „op korte termijn” met De Mol te bespreken wanneer hij weer aan het werk zou gaan.

„We kijken terug op een enerverende periode waarin hij ons als host van het programma mooie, emotionele en spraakmakende momenten heeft bezorgd.” Zijn vervangend presentatrices blijven voorlopig nog de talkshow presenteren. „Zodra er meer te melden is, dan laten wij dit weten”, schrijft Talpa in een reactie.

Geen strafzaken meer richting Johnny de Mol

Begin oktober werd bekend dat Ter Braak van SBS overstapt naar RTL. Daarom zal zij vanaf januari niet meer als presentatrice aan de HLF8-tafel zitten. Hendriks presenteert naast de talkshow ook nog diverse sportprogramma’s.

Het Openbaar Ministerie kwam eerder dit jaar al tot het oordeel dat uit de aantijgingen van seksueel misbruik „geen concrete beschuldiging of strafbaar feit te halen valt”. Doordat ook de zaak rondom Kaes geseponeerd werd, loopt er momenteel geen enkele strafzaak meer tegen De Mol.

Kijkers ontroerd door Restaurant Misverstand, mét comeback Johnny de Mol

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.