Erik Jonk
Erik Jonk Televisie 14 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Coco heeft weer een hoofdrol in Massa is Kassa: nu tijdens een hondenbarbecue

Massa is Kassa had gisteren weer iets ehm… opmerkelijks. In het reality-programma over vakantieparken-miljonair Peter Gillis werd namelijk een hondenbarbecue gegeven. Een wat? Een barbecue. Voor honden.

Misschien had jij er al lang van gehoord of is het je wekelijkse hobby: bij Metro kenden we dit festijn nog niet. Via Google kom je ook niet ver trouwens. Daar vind je bij de term hondenbarbecue vooral artikelen over hoe je je huisdier het beste bij het hete vlees-bakkende apparaat weg kunt houden.

Nog geen ‘mishandeling-nieuws’ Massa is Kassa

Tv-programma Massa is Kassa kwam de afgelopen maanden vooral in het nieuws vanwege een vermeende mishandeling van Nicol Kremers in mei door haar rijke vriend Peter Gillis. Een rechtszaak is in aantocht, maar ook in de tweede aflevering was er gisteravond (nog) geen aandacht voor. Dat was er wel voor het kasteel dat de Brabander op de kop heeft getikt. Bij enorme regenbuien blijkt het enorme pand aan alle kanten te lekken. Ook de arme horecaman Samir speelde een rol: hij moet op een van de parken de horecaboel in z’n eentje draaiende houden en bakt en kookt zich een ongeluk. De reden: niemand wil de openstaande vacature invullen. Peter Gillis’ zoon Mark kwam nog wel even binnen wippen voor een ‘kwaliteitscontrole’. Lees: patat mayo eten en instemmend knikken. Verder foeterde Koning Vakantiepark nog wat tentenbouwers uit over hun werkwijze (waarbij hij uiteraard wél weer gelijk had).

Moeder Nicol druk met de hondenbarbecue

Maar wat in Massa is Kassa vooral in het oog sprong: het grote feest der viervoeters, een hondenbarbecue. Het kleine hondje van Nicol heeft al vaker een niet zelf gekozen hoofdrol in de reality-show gehad. Zo moest het diertje zich overgeven aan een dansles voor honden en verbaasden kijkers zich over hondenyoga. Nu was Nicols moeder de initiatiefneemster voor een speciale vleesparty met een aantal uitgenodigde keffers. Zoals de hond van Peter Gillis’ zoon Ruud. En Coco uiteraard. „Ik heb allemaal dingen voor de honden meegenomen”, zei moeder Henny tegen haar altijd volgzame Nelis. „Die moeten op de barbecue.” Nelis, met zijn welbekende grijns: „Dan ga ik ‘dalijk’ ook blaffen denk ik.” Henny vertoonde vervolgens hondenfriet, hondenspareribs, hondenbiefstuk en wrap. „Hoe ze het verzinnen hè?” Nelis: „Leg ons eigen eten maar terug in de diepvries. We eten met de honden mee.”

Nicol dreigt met ‘mishandeling’ Peter Gillis

„Retegezellig”, noemde de gisteravond veel geroemde voice-over van Massa is Kassa Frank Lammers de hondenbarbecue. Hartstikke lekker natuurlijk, al dat hondenvlees, maar het ging eigenlijk alleen over Henny’s tomatensoep. „Ik moet geen soep. Ik wil geen soep. Ik houd niet van soep”, meldde Nicol een stuk of 23 keer met een niet al te vriendelijk gezicht. Peter Gillis stookte het vuurtje net zo vaak op door te stellen dat haar moeder die soep helemaal speciaal gemaakt had. Nicol met een blik die inmiddels diep onder het vriespunt lag: „Als je er nu niet over ophoudt, dan steek ik een vork in je neus.” Gevolgd door het welbekende Massa is Kassa-geluidje van een kat die venijnig uithaalt.

„Ik durf bijna niet te kijken”, gaf Frank Lammers bij het zien van de hondenbarbecue maar toe. Dat gold al helemaal toen Peter Gillis en Ruud de hondenwijn met 12 procent alcohol uitprobeerden. Laten we zeggen dat het niet te hachelen was. Gillis: „De wijn is geen succes moeders, we zullen straks wel dunne ontlasting hebben.”

Frank Lammers sloot Massa is Kassa af: „Ik wilde proberen om nog iets zinnigs te zeggen. Maar sorry, dat gaat niet meer lukken. Een hondenbarbecue, doe er je voordeel mee.”

De hele uitzending van Massa is Kassa is nog terug te kijken.

Johan Derksen valt uit tegen ‘engerd’ Angela de Jong: ‘Grote obsessie met John de Mol’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.