Pim Pauwels
Pim Pauwels Televisie 29 mei 2022

Kijkers genieten van ‘fantastische match’ in Ik Vertrek: ‘Net Geer en Goor’

Kijkers hebben genoten van de aflevering van Ik Vertrek: Even Weg, die gisteravond op televisie was. Ze zijn erg te spreken over de match tussen beide koppels én zien kansen voor een reality-serie voor het koppel Aadje en Richard. De twee doen kijkers namelijk sterk denken aan Geer en Goor. „John de Mol, word eens wakker!”

In Ik Vertrek: Even Weg brengen oud-deelnemers een bezoek aan elkaar. In deze aflevering waren Mark en Margo en Aadje en Richard aan elkaar gekoppeld. Zij brachten een bezoekje aan elkaar om inspiratie op te doen. Veel zin leken Aadje en Richard daar in eerste instantie niet in te hebben. „Moet ik daar in mijn blote reet gaan lopen? Ben jij niet goed?”

Koppel uit Ik Vertrek ‘verdient eigen serie’

Niet zo gek, die teksten. De luxepoezen Aadje en Richard uit Spanje moesten het zien te redden in een eenvoudig verblijf op op de camping van Mark en Margo in Slowakije. In de kou. En in eerste instantie leek het erop dat ze terechtkwamen op een naturistencamping. Dat leidde tot het nodige geklaag van de twee, tot hilariteit van kijkers. Een naturistencamping was het overigens niet meer.

Met teksten als „mijn scheerschuim is bevroren”, „heb ik voor niks mijn ballen geschoren”, „prutteltijd” en „we zitten in een strafkamp in Siberië”, zijn kijkers het unaniem eens. Deze mannen verdienen een eigen serie. De twee doen kijkers heel erg denken aan een ander televisiekoppel dat jarenlang de harten stal door veel geklaag: Geer en Goor.

Vooral de op cynische wijze klagende Aadje werkte op de lachspieren, zoals Ik Vertrek-kijkers wel vaker moeten lachen om de deelnemers. „Als je zegt dat we in Lapland zitten, geloof ik het ook.” Kijkers kwamen niet meer bij van het lachen, zeggen ze op Twitter. „Heerlijke kerels met humor, lief ook.” Want de twee waren uiteindelijk erg positief over hun verblijf in Slowakije.

Kijkers zijn lyrisch over aflevering

Mark en Margo zijn daarentegen heel anders dan Aadje en Richard, werd al snel duidelijk. Spannend dus, want kunnen beide stellen het wel met elkaar vinden? Dat kwam al snel goed. Ondanks de verschillen vonden ze elkaar in hun liefde voor dieren, oude spullen en het gemis van dierbaren. „Dit zijn beide stellen om te knuffelen. Met respect voor elkaars leefwijze”, zijn kijkers lyrisch.

Waar Aadje en Richard de show stelen door hun uitspraken, laten Mark en Margot zich van een andere kant zien. Zij stonden in Spanje stil bij de vraag of hun camping in Slowakije nog wel hun droom is. De warmte, nieuwe omgeving en de gastvrijheid van Aadje en Richard zette ze aan het denken. Ze kwamen tot de conclusie dat er meer is dan werken alleen.

Kijk de aflevering van Ik Vertrek: Even Weg hier terug.

Kijkers verbaasd om stel met barbiepoppen in Ik Vertrek: ‘Freaky!’

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kijkers genieten van ‘fantastische match’ in Ik Vertrek: ‘Net Geer en Goor’
Sluiten