Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 16 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Gerard Joling noemt Sigrid Kaag ‘heks’, Humberto Tan grijpt in: ‘Kan je niet zeggen’

Zanger Gerard Joling kon het gisteren niet laten om bij Humberto zijn mening over politica Sigrid Kaag uit te spreken. Hij noemde haar een „heks” en was niet bepaald te spreken over de D66-leider. Presentator Humberto Tan floot hem terug.

D66 ligt onder vuur vanwege vermeend grensoverschrijdend gedrag. De partij publiceerde de rectificatie over de geruchten rondom opgestapt prominent Frans van Drimmelen. Eerder verkondigde de partij dat de geruchten niet klopten, maar uiteindelijk bleek van wel. Het slachtoffer krijgt een financiële compensatie.

Tafelgasten Humberto kritisch op handelen D66 en Sigrid Kaag

Bij Humberto worden, in de aankondiging naar het tafelgesprek, beelden van de ledenbijeenkomst van D66 getoond. Daarin spreekt Sigrid Kaag de woorden „we moeten een bladzijde omslaan”. Een opmerking die niet bij iedereen goed valt. „Mevrouw Kaag weet het al een jaar, dat is het ergste”, haakt Joling in. En ook Tan is kritisch op het handelen van de partij die nieuwe bestuurscultuur en transparantie beloofde. Volgens hem kun je dan niet „kritiekloos” dingen naast je neerleggen.

Aan tafel zit RTL Nieuws-verslaggever Frits Wester om de D66-kwestie te duiden. Hij heeft er een hard hoofd in of de cultuur binnen de partij verandert. Joling geeft daarna zijn ‘ongezouten’ mening over de partijleider. „Die Kaag is sowieso al over de houdbaarheidsdatum heen, naar mijn mening. Ik zou zeggen een bezem pakken en vlieg een tijdje weg.” Tan reageert: „Gerard Joling, dat kun je niet zeggen.” Waarna Joling antwoordt: „Moet ik het terugnemen? Dat doe ik niet”, waarna de studio moet lachen. Tan kaart aan dat Joling Kaag een „heks” noemt. „Ik weet meer dan jij denkt, maar dat ga ik nu niet vertellen”, reageert de zanger.

Gerard Joling niet te spreken over Sigrid Kaag

Tan vraagt naar meer context, maar Joling praat snel door naar een nieuw onderwerp. Daarna ontkent hij dat hij meer dingen weet. Hij concludeert dat hij beter zijn mond had kunnen houden. „Het vloog er al uit”, aldus Joling. Wester haakt daarna in en noemt dat een serieus onderwerp wordt weggelachen. Waar Joling zich bij aansluit, maar over D66 blijft hij standvastig. „Transparantie, transparantie. En dan kun je bij D66 gewoon gekke dingen doen met vrouwen en dan wordt het afgekocht. ”

Wil je Humberto terugkijken? Je vindt de aflevering van gisteravond hier

Lily (9) maakt indruk bij Humberto over pesten om kapsel: ‘Tranen in mijn ogen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Gerard Joling noemt Sigrid Kaag ‘heks’, Humberto Tan grijpt in: ‘Kan je niet zeggen’
Sluiten