Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 4 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Gerard Joling noemt Johan Derksen een ‘held’ die ‘alles durft te zeggen’

Gerard Joling schoof gisteravond aan bij Beau om zijn ongezouten mening te geven over het aankomende Songfestival. Maar hij kon het niet laten om te reageren op de Derksen-rel rondom Vandaag Inside. Want volgens Joling is Derksen een „held” en hij prijst het feit dat de voetbalanalist alles durft te zeggen.

Johan Derksen en zijn mede-VI-gezichten verdwenen na de controversiële kaarsenverhaal van de buis. Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat het programma Vandaag Inside wellicht terugkeert. Derksen en Genee wisten zelf niks af van dit gerucht.

Gerard Joling looft Johan Derksen bij Beau

Joling wil in ieder geval graag dat het programma terugkomt. „Wilfred is een soort aangever en dan duiken ze er allebei in. En dan gaat Johan soms net even een stapje te ver. Ik word daar blij van.” Hij vertelt dat hij zo’n tien keer in hun programma verscheen. „Het is altijd wel een snufje ordinair en daar werk ik zelf ook aan mee.” Joling is ervan overtuigd dat Derksen terug moet komen. „Ik vind het een held. Als je zoveel durft te noemen en te zeggen.” De zanger noemt dat wat er geroepen en gezegd wordt in Vandaag Inside valt onder „humor”.

Later in Beau haakt Joling nog regelmatig aan bij andere discussies. Zo schroomt hij niet zijn mening te geven over de drukte op Schiphol. Sommige kijkers waarderen het wel dat Joling zijn ongezouten mening geeft en er hier en daar een typische Joling-opmerking in gooit.

https://twitter.com/AliveCheis/status/1521620890072530951

https://twitter.com/HarryGBrandt/status/1521615440312737792

https://twitter.com/NicoMul2/status/1521728461441744896

Doorstart Vandaag Inside?

Talpa wil een doorstart maken met Vandaag Inside, mét Derksen. De voetbalanalist zelf ontkent dat echter: voor hem is de deur echt dicht. Dat laat hij weten aan persbureau ANP. „Ik ben ermee gestopt en daar laat ik het bij”, zegt de televisiemaker. „Het kan zijn dat er gesprekken zijn, maar die zijn in ieder geval niet met mij.” Derksen laat weten daar ook geen behoefte aan te hebben.

Johan Derksen stopt wel met Vandaag Inside, toch niet, uiteindelijk wel? ‘Deur is dicht’

Wil je de hele uitzending van Beau bekijken? Je vindt de aflevering van gisteravond hier

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.