Judith Tielemans
Judith Tielemans Televisie 4 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Kijkers zijn dol op Maud in Boer zoekt Vrouw: ‘Wat een lief mens’

Kijkcijferkanon Boer zoekt Vrouw blijft maar scoren. Zo trok de aflevering van gisteren maar liefst 3.168.000 kijkers. Maar het gesprek van de dag gaat niet zozeer over de boeren, maar vooral over deelnemer Maud. Met haar bijzondere uitspraken weet ze de harten van de kijkers te stelen.

In eerdere afleveringen van het liefdesprogramma kreeg Maud juist veel kritiek te verduren. Zo dachten kijkers dat ze „de pispaal van dit seizoen” zou gaan worden en noemde columniste Angela de Jong haar een „geitenyoghurt, yoga, zweefteef”. Maar dat is nu wel anders.

Boer zoekt Vrouw-deelneemster Maud scoort bij kijkers

„Als iedereen een vriendin zoals Maud in z’n vriendenkring zou hebben, dan zag de wereld er een stuk mooier uit”, klinkt het op Twitter. „Hoe vervelend ik die Maud eerst vond, wat een schat vind ik haar nu.”

Toch is er maar één persoon wiens mening echt telt, en dat is die van boer Evert. Wat vindt hij nou eigenlijk van Maud? „Kun je daar iets over zeggen?”, luidt haar vraag in de traktor. „Ja, goed”, reageert de boer. Dat Evert niet zo van de lange verhalen is, blijkt ook uit een ander fragment, waarin de twee bewust even de stilte opzoeken in Boer zoekt Vrouw. Hilarisch, vinden velen, aangezien Maud juist een grote kletskous is.

Als je het de kijkers vraagt, zijn de twee een match made in heaven. „Maud probeert dat ongemakkelijke en afstandelijke laagje van Evert eraf pellen, op zoek naar de schoonheid eronder. En dat is precies wat die man nodig heeft! Zijn mooiste kanten liggen niet zo aan de oppervlakte, en dat is ook oké”, zegt een kijker.

Geen ‘pittige vrouw’ voor boer Jouke

Ook Jouke, één van de andere boeren in Boer zoekt Vrouw, levert veel reacties op. In een gesprek met Yvon laat hij weten dat hij liever geen pittige vrouw wil. Die uitspraak schiet bij veel kijkers in het verkeerde keelgat. „Jouke houdt er niet van om tegengesproken te worden, dus dan moet je naar huis”, reageert een kijker. Dat de boer geen traantje wegpinkt zodra hij Marion heeft weggestuurd, vinden de kijkers ook maar raar. „Jouke is Marion al vergeten zodra zij de oprit af is. ‘Zo, ik ga melken’.”

Wil je de hele aflevering van zoekt Vrouw bekijken? Je vindt de aflevering hier

Veel steunbetuigingen voor Louis van Gaal na uitzending Humberto

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kijkers zijn dol op Maud in Boer zoekt Vrouw: ‘Wat een lief mens’
Sluiten