Judith Tielemans
Judith Tielemans Binnenland 4 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Heftige beelden van ingestort huis in Oldenzaal: drie mensen levend onder puin vandaan gehaald

Drie mensen zijn onder het puin gehaald van een ingestort huis in Oldenzaal. Dat meldt de brandweer van Twente. De personen zijn in leven en worden overgebracht naar het ziekenhuis. Het incident levert heftige beelden op.

De derde persoon die na het instorten van het huis in Oldenzaal nog vastzat onder het puin, is daar levend onder vandaan gehaald. Het gaat om de vader van een gezin van vijf personen, laat de woordvoerder van de brandweer Twente weten. Hij wordt naar het ziekenhuis gebracht.

Ingestort huis in Oldenzaal

De moeder van het gezin en een dochter zijn de andere twee slachtoffers. De brandweer doet vanwege hun privacy geen verdere uitspraken over hoe het met hen gaat, aldus de woordvoerster.

De vrijstaande woning aan de Hoefsmid stortte vanochtend volledig in. Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. Ook zijn er twee nationale Specialistische Teams Hulpverlening uit de regio’s IJsselland en Gelderland-Zuid opgeroepen. Zij zijn uitgerust met speciaal gereedschap en materiaal. Daarmee zullen zij „de bouwconstructie stabiliseren en een redweg creëren”, laat de brandweer weten.

‘Komt niet naar het incident toe’

Verder roepen hulpdiensten op hen de ruimte te geven en niet naar de locatie te komen. „Een vrijstaande woning is volledig ingestort”, meldt de brandweer van Twente. „Nogmaals de oproep om alle hulpdiensten de ruimte te geven. Kom niet naar het incident toe. Er zijn veel voertuigen onderweg.”

Ook is er inmiddels een opvanglocatie. Daar kunnen omstanders terecht wanneer ze behoefte hebben om te praten over het incident. „De opvanglocatie is hockeyvereniging Bully aan de Sportlaan 12. Omstanders en betrokkenen kunnen daar naartoe om over het incident te praten of samen te zijn”, meldt de brandweer van Twente.

Bewoners geëvacueerd

RTV Oost meldt dat het om een woning gaat aan de Hoefsmid. De straat staat vol met brandweerlieden. Bewoners uit omliggende huizen zijn inmiddels geëvacueerd.

NS rijdt ook zondagavond geen treinen, reizigers klagen over bomvolle bussen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.