Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Sport 4 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Veel steunbetuigingen voor Louis van Gaal na uitzending Humberto

Het nieuws dat Louis van Gaal een agressieve vorm van prostaatkanker heeft, is bepaald niet onopgemerkt gebleven. De bondscoach krijg talloze steunbetuigingen. In de talkshow van Humberto Tan deelde Van Gaal gisteravond dat hij al sinds 2020 ziek is. Op sociale media spreken clubs en mensen uit de voetbalwereld hun medeleven uit.

Van Gaal schoof aan bij Humberto om het over de film LOUIS te hebben, een film over zijn leven. In die film komt ook zijn ziekte aan bod.

De Europese voetbalbond UEFA en zijn oude club FC Barcelona kwamen op Twitter met reacties. „Onze gedachten gaan uit naar voormalig Barca-trainer Louis van Gaal”, schrijft de club. „Blijf sterk, Louis, en word snel beter.”

Steunbetuigingen voor Louis van Gaal

UEFA betuigt steun namens de hele voetbalwereld, schrijft de organisatie. „We zijn er voor je.” Ook Manchester United, waar Van Gaal trainer was, en Ziggo Sport uiten medeleven.

Agressieve vorm van prostaatkanker

Van Gaal deelde gisteravond bij Humberto dat hij al lange tijd prostaatkanker heeft. Hij vertelde inmiddels 25 keer bestraald te zijn. Van Gaal hield dat feit niet alleen buiten de media, ook deelde hij niet met de spelers van het Nederlands elftal dat hij ziek is. Overdag trainde hij de spelers om vervolgens ‘s avonds naar het ziekenhuis te gaan voor de behandeling.

Bij Humberto zei Van Gaal dat de spelers van Oranje denken dat hij „een gezonde peer” is. „Die weten het niet. Die zien een gezonde blos op mijn wangen en denken: ‘Wat een gezonde peer is dat’. Maar dat ben ik natuurlijk niet.”

Ondanks zijn ziekte is Van Gaal vastberaden eind van dit jaar met Oranje naar het WK in Qatar te gaan.

Van voetballer naar trainer

De 70-jarige Louis van Gaal begon zijn voetbalcarrière op zijn twintigste bij Ajax. Tussen 1972 en 1987 was hij profvoetballer. Hij speelde onder andere bij Royal Antwerp, Telstar en Sparta. In 1987 besloot hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen om trainer te worden. Dat deed hij onder andere bij Ajax, FC Barcelona, AZ, Bayern München en Manchester United.

Van Gaal won in zijn carrière als trainer tal van prijzen. In 1997 werd hij geslagen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Perfectionist Soy Kroon van The Passion en Costa!! tot zwaar stuk over Auschwitz

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Veel steunbetuigingen voor Louis van Gaal na uitzending Humberto
Sluiten