Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 4 apr 2022
Leestijd: 1 minuut

Jongetje van 5 schiet per ongeluk zusje in het hoofd in België

In België heeft een jongetje van vijf per ongeluk zijn zusje van twee in het hoofd geschoten met een vuurwapen. Verschillende Belgische media berichten over het voorval in het plaatsje Seraing bij Luik.

Zo wordt onder andere gemeld dat het meisje al twee dagen in het ziekenhuis zou liggen. Ze zou in levensgevaar zijn. Meerdere familieleden zijn volgens de Franstalige zender RTBF ondervraagd, het lijkt niet te gaan om opzet.

Vuurwapen was legaal

Het vuurwapen was volgens de openbaar aanklager van Luik, Damien Leboutte, volledig legaal in het bezit van de vader van de twee kinderen, schrijft onder andere Het Nieuwsblad. De man zou sportschutter zijn.

Vrijdagochtend zou het jongetje het vuurwapen rond 11.45 uur op een of andere manier in handen hebben gekregen, waarna het afging. De ouders van de kinderen waren op dat ogenblik niet in de kamer aanwezig, zei Leboutte tegen RTBF.

Jongetje had wapen vast

Toen de ouders het schot hoorden en de kamer binnenkwamen, vonden zij hun dochter op de grond met een wond aan het hoofd. Leboutte bevestigde aan de Franstalige krant La Dernière Heure dat het 5-jarige jongetje het pistool op dat moment in zijn hand hield.

Het wapen in kwestie is een Tsjechisch 9mm CZ38 militair pistool. Dat heeft volgens RTBF als bijzonderheid dat het kan worden geladen én afgevuurd met één enkele haal van de trekker. De vader kocht het vuurwapen vorig jaar in een wapenwinkel in Luik. Hij bewaarde het doorgaans in een afgesloten doos. Onderzoek moet uitwijzen hoe het in de handen van de 5-jarige jongen kon belanden.

Jongetje (2) schiet zichzelf dood met pistool

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.