Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 12 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Ondanks kritiek van media-collega’s blijft Johnny de Mol HLF8 presenteren, maar waar is Fidan Ekiz?

Johnny de Mol begon gisteren aan een nieuwe talkshow-week met zijn HLF8. Dat verbaast toch behoorlijk wat kijkers en media-collega’s als Johan Derksen, gezien de zaak die boven zijn hoofd hangt. Ook valt het op dat de vrijdag aankondigde Fidan Ekiz niet aan tafel zit.

Johnny de Mol hangt al twee jaar lang een heftige beschuldiging boven het hoofd, die hij zelf ontkent. Zijn ex-vriendin Shima Kaes beticht hem van mishandeling in de tijd dat ze een relatie hadden. Afgelopen woensdag zwoer De Mol in zijn eigen talkshow, met twee vingers in de lucht, dat de beschuldigingen niet waar zijn.

Waar is Fidan Ekiz in HLF8?

De heren van Vandaag Inside spraken vorige week hardop uit dat ze De Mol jr. niet geloven. Johan Derksen noemde bij Vandaag Inside dat De Mol beter een tijdje uit beeld kon blijven. Maar dat doet de HLF8-presentator dus niet. Hij zat gisteravond gewoon weer aan tafel. Afgelopen vrijdag kondigde hij aan dat Fidan Ekiz aan tafel zou zitten op maandag (gisteren dus), maar die bleek, om onbekende reden, afwezig. Cabaretier Martijn Koning nam haar plek in. Vanavond is Hélène Hendriks zijn sidekick.

Johnny de Mol haalt uit naar Johan Derksen

HLF8-kijkers kijken op van het feit dat De Mol nog steeds op de presentatiestoel zit. De uitzending van gisteravond trok 346.000 kijkers. Chateau Bijstand, dat na HLF8 begint, had 1 miljoen kijkers.

Het lijkt er trouwens op dat De Mol ook nog even uithaalt naar Derksen. Bij een item over de wolf die terugkeert naar Nederland, volgt ook een fragment uit Vandaag Inside. Na het fragment zegt De Mol: „Derksen de wolf in schaapskleren, maar daar gaan we het niet over hebben”, waarna hij met de introductie van zijn tafelgast begint. Zou Derksen hier vanavond weer op inhaken?

Ook Media Inside haakt in op perikelen Johnny de Mol

Media Inside sloot afgelopen zondag de mediaweek af en kreeg veel lof van kijkers. Die konden behoorlijk lachen om de analyse van HLF8 van Marcel van Roosmalen. Op ironische wijze nam hij het statement van Johnny de Mol op de hak.

Wil je de uitzending van HLF8 terugkijken? Je vindt de aflevering van gisteravond hier. De uitzending van Media Inside van zondag vind je hier

Johan Derksen onbedoeld hilarisch in Vandaag Inside… en het kwam niet meer goed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ondanks kritiek van media-collega’s blijft Johnny de Mol HLF8 presenteren, maar waar is Fidan Ekiz?
Sluiten