Pim Pauwels
Pim Pauwels Entertainment 6 apr 2022
Leestijd: 4 minuten

Johnny de Mol ligt zwaar onder vuur nadat aangifte van ex-vriendin uitlekt

Johnny de Mol ligt zwaar onder vuur nu de details over zijn vermeende mishandelingen van zijn ex-vriendin Shima Kaes bekend zijn. Kaes deed eind 2020 aangifte tegen haar ex-verloofde voor poging tot mishandeling en poging tot doodslag. Vorige week is zij door de recherche gehoord naar aanleiding van die aangifte.

Dat laatste bevestigt haar juridisch adviseur Karim Aachboun tegen persbureau ANP na berichtgeving van HP/De Tijd. Dat tijdschrift publiceerde vandaag een artikel met daarin details die uit de aangifte van Kaes komen. Het tijdschrift zegt in het bezit te zijn van de volledige aangifte tegen Johnny de Mol. „Inclusief bijlagen, foto’s en aanvullende ‘bewijzen’ die door Shima zijn ingebracht.”

Nog weinig publieke verontwaardiging om deze mishandelingszaak

„Waar het voor Lil’ Kleine en Glennis Grace slecht afloopt wanneer zij publiekelijk worden beschuldigd van mishandeling, lijkt de kwestie voor Johnny de Mol vooralsnog met een sisser af te lopen”, schrijft HP/De Tijd. „Nederlanders zijn duidelijk: je blijft met je handen van anderen af. Uitzondering daarop lijkt Johnny de Mol.”

Alhoewel al eerder ruchtbaarheid werd gegeven aan de mishandelingszaak rondom Johnny de Mol, werden de details over de inhoud van die beschuldigingen nooit duidelijk. Tot nu. De aangifte, in handen van HP/De Tijd, bevat gedetailleerde beschrijvingen van een drietal vermeende mishandelingen rond 2015 van Kaes door Johnny de Mol.

Eerder lekte al een telefoongesprek uit tussen de twee exen, waarin De Mol zelf bewijs lijkt te leveren voor de beschuldigingen.

Johnny de Mol heeft mishandelingen altijd ontkend

De zoon van mediamagnaat van John de Mol heeft altijd ontkend. Kort voordat Shima Kaes aangifte deed tegen hem, hadden Johnny de Mol en zijn vader John de Mol al aangifte gedaan tegen Kaes voor poging tot afdreiging (vorm van afpersing).

Ze betichten haar van chantage doordat ze volgens hen dreigt met het openbaar maken van onjuiste of geheime informatie. Als reactie hierop deed Kaes’ juridisch adviseur aangifte tegen John en Johnny de Mol wegens het doen van een valse aangifte.

Geslagen, geschopt en aan de haren getrokken

In het artikel van HP/De Tijd staat onder meer een medisch dossier van Kaes. In dat dossier staat dat Kaes verscheidene bloeduitstortingen op haar lichaam had. „Ruzie met vriend met fysiek geweld”, zo concludeerde de huisarts op 27 mei 2015, volgens het tijdschrift.

De Mol junior zou Kaes geslagen en geschopt hebben, boven op haar zijn gaan zitten en aan haar haren hebben getrokken. Dat gebeurde in Tulum (Mexico), nadat ze ruzie kregen over het notoire cocaïnegebruik van Johnny de Mol, aldus de aangifte. In de bijlagen van de aangifte komt ook een screenshot voorbij, waarin De Mol zijn excuses aanbiedt.

„Het spijt mij ook. Van heel veel dingen. Zeker van vanavond. Nooit goed te praten. Kansloos!! Fout. Onwaardig. Maar niet terug te draaien. Ik accepteer alle consequenties. Natuurlijk klopt dit niet. Ben veel te ver gegaan”, zou Johnny de Mol hebben geappt naar zijn toenmalige vriendin Shima Kaes.

‘Johnny de Mol gaf vriendin vuistslag in het gezicht’

HP/De Tijd verwijst ook naar twee andere mishandelingen. Die vonden plaats in Amsterdam – „na een woordenwisseling heeft Johnny de Mol mevrouw een vuistslag in het gezicht gegeven” – en op Ibiza. Op het Spaanse eiland kreeg het stel opnieuw ruzie over het vermeende drugsgebruik van De Mol junior, zo staat in de aangifte. Ook hierna ontstond een fel handgemeen, waarbij Johnny de Mol de keel van Kaes dichtkneep, als we de aangifte mogen geloven.

Els Verberk wordt in de aangifte genoemd als getuige bij dit incident. Dat is opvallend, aangezien zij de echtgenote van Johnny’s vader John de Mol is. Zij zou Kaes naar een ander hotel hebben gebracht, omdat zij niet zou hebben gewild dat Kaes „met dit gehavende gezicht geassocieerd zou worden met Johnny de Mol”.

De manager van Johnny de Mol en de familie wilden niet reageren tegen het tijdschrift. De juridisch adviseur van Kaes „acht het gepast” dat De Mol zijn taken bij de talkshow HLF8 per direct neerlegt.

Geschrokken reacties: ‘Wat een totaal verbijsterend verhaal’

Het artikel in HP/De Tijd zorgt voor de nodige geschrokken reacties. Zo noemt presentator Luuk Ikink het een „totaal verbijsterend verhaal”. Anderen noemen de zaak „het taboe van het Mediapark”. „Sterren worden gecanceld en beschimpt, maar de zoon van de mediaoligarch krijgt een talkshow.”

Opname van heftig telefoongesprek tussen Johnny de Mol en ex online gezet

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.